Preskocit navigáciu

Nitrianski vojaci súťažili v letnom biatlone


Nitrianski vojaci súťažili v letnom biatlone  

Profesionálni vojaci z Nitry si dňa 28. októbra zmerali svoje sily v súťaži o Putovný pohár veliteľa 12. mechanizovaného práporu v letnom biatlone.

Súťaž, ktorá sa konala v areáli kasární v Krškanoch, oficiálne odštartoval veliteľ práporu podplukovník Štefan Acsai. „Vzhľadom na záujem našich príslušníkov o letný biatlon som sa rozhodol zorganizovať nultý ročník tohto podujatia s ambíciou časom ho rozšíriť o možnosť účasti príslušníkov z ďalších útvarov,“ povedal veliteľ Acsai.

Na štarte sa stretlo 24 príslušníkov práporu, ktorí vytvorili šesť súťažných družstiev z jednotlivých rôt práporu. Trať pozostávala z dvoch bežeckých okruhov s dĺžkou 1,5 kilometra, kde medzi behmi absolvovali súťažiaci streľbu z malokalibrovej pušky v ľahu a v stoji. Pri neúspešnej streľbe museli súťažiaci absolvovať trestné bežecké okruhy.

Organizáciou biatlonu poveril veliteľ poručíka Romana Markoviča, ktorý zodpovedá za telesnú prípravu príslušníkov nitrianskeho práporu. Na náročnej trati v silnej konkurencii napokon zvíťazilo družstvo 1. mechanizovanej roty v zložení: desiatnik Martin Baboš, slobodník Radovan Súčik, slobodník Ján Krúpa a vojak Lukáš Hliničan.

V súťaži jednotlivcov nenašiel premožiteľa slobodník Ivan Desat z roty bojovej podpory pred slobodníkom Radovanom Súčikom (1. mechanizovaná rota), na treťom mieste skončil rotný Miroslav Ďurkovský z roty bojového zabezpečenia.

Beh a streľba sú podľa veliteľa práporu typické vojenské disciplíny, preto vyjadril spokojnosť s úspešným nultým ročníkom súťaže v letnom biatlone. „Som rád, že sa nám podarilo zorganizovať takéto športové podujatie ako doplnok k množstvu výcvikových úloh, ktoré plníme. Som presvedčený, že aj týmto spôsobom dokážeme zvyšovať fyzickú zdatnosť našich profesionálnych vojakov,“ zdôraznil podplukovník Acsai pri vyhlasovaní výsledkov.


Nitrianski vojaci súťažili v letnom biatloneNitrianski vojaci súťažili v letnom biatloneNitrianski vojaci súťažili v letnom biatloneNitrianski vojaci súťažili v letnom biatloneNitrianski vojaci súťažili v letnom biatloneNitrianski vojaci súťažili v letnom biatloneNitrianski vojaci súťažili v letnom biatloneNitrianski vojaci súťažili v letnom biatloneNitrianski vojaci súťažili v letnom biatloneNitrianski vojaci súťažili v letnom biatloneNitrianski vojaci súťažili v letnom biatloneNitrianski vojaci súťažili v letnom biatloneNitrianski vojaci súťažili v letnom biatloneNitrianski vojaci súťažili v letnom biatloneNitrianski vojaci súťažili v letnom biatlone

Autor: npor. Ing. Peter Poldruhák , Foto: šbnrtm. Miroslav Štadler - Dátum: 30.10.2013
Čítanosť: 5981
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share