Preskocit navigáciu

Vojaci prešovskej posádky spomínali na padlých vojakov


Vojaci prešovskej posádky spomínali na padlých vojakov

Príslušníci 2. mechanizovanej brigády a predstavitelia ozbrojených zložiek posádky Prešov spoločne so zástupcom primátora, prednostom obvodného úradu mesta Prešov a predstaviteľmi Klubu generálov SR a ZV SR Klub Prešov, si 31. októbra vo vojenskej časti prešovského cintorína uctili pamiatku zosnulých kolegov.

Sviatok všetkých svätých a Deň pamiatky na zosnulých sú dňami, kedy spomíname na našich blízkych, ktorí už nie sú medzi nami. Tieto dni sú pre mnohých smutnými spomienkami na kolegov a kolegyne, ktorým choroba, alebo okamih tragickej udalosti v ich osobnom živote nedopriali dožiť sa dnešných dní. Prešovskí vojaci s pokorou a úctou vzdali hold zapálením sviečky a položením venca všetkým vojakom padlým vo vojnových konfliktoch počas oboch svetových vojen, ako aj vojakom padlým v novodobých dejinách OS SR.

„Nech naše poďakovanie vyjadria aspoň plamienky sviec, ktoré o chvíľu zažneme“ povedal počas pietnej spomienky zástupca veliteľa prešovskej brigády plukovník Ján Parimucha. Podľa jeho slov tragické udalosti neobišli ani rok 2013. „Vzdávame úctu a pietu nášmu kolegovi, ktorý zahynul v lete tohto roku počas útoku na vojenskej základni v Kandaháre, ako aj príslušníkovi vojenskej polície, ktorý prišiel o život len pred nedávnom počas výcviku vo výcvikovom priestore vojenského obvodu Lešť“ dodal zástupca veliteľa brigády.

Toto spomienkové stretnutie, ktoré je organizované každoročne, je pokračovaním tradície úcty k zomrelým vojakom a je vrátane vďaky za všetko, čo vykonali v prospech Ozbrojených síl a pre nás všetkých.

Česť, úcta a uznanie za službu vlasti všetkým zomrelým vojakom!
ČESŤ ICH PAMIATKE!


Vojaci prešovskej posádky spomínala na padlých vojakovVojaci prešovskej posádky spomínala na padlých vojakovVojaci prešovskej posádky spomínala na padlých vojakovVojaci prešovskej posádky spomínala na padlých vojakovVojaci prešovskej posádky spomínala na padlých vojakovVojaci prešovskej posádky spomínala na padlých vojakovVojaci prešovskej posádky spomínala na padlých vojakovVojaci prešovskej posádky spomínala na padlých vojakovVojaci prešovskej posádky spomínala na padlých vojakovVojaci prešovskej posádky spomínala na padlých vojakov

Autor: npor. Ing. Jaroslav MELEGA , Foto: npor. Ing. Jaroslav MELEGA - Dátum: 30.10.2013
Čítanosť: 6208
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share