Preskocit navigáciu

Minister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v Afganistane


Minister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v Afganistane

Minister obrany SR Martin Glváč sa dnes vo vojenskom útvare v Martine stretol s deťmi a manželkami vojakov, ktorí v súčasnosti pôsobia vo vojenskej operácii ISAF v Afganistane. Ubezpečil ich, že práca, ktorú ich otcovia a manželia v Afganistane robia, má zmysel a je veľmi dôležitá.

„Som presvedčený, že takéto stretnutia majú svoj význam, pretože aj toto je spôsob, akým sa môžu rodinní príslušníci dozvedieť viac o práci svojich blízkych. Môžu sa porozprávať s vojakmi, ktorí už podobné odlúčenie od rodiny zažili a takisto sa dozvedieť, v akých podmienkach v Afganistane pôsobia,“ povedal minister obrany Martin Glváč.

Ako ďalej šéf rezortu obrany na dnešnom stretnutí v rodinnými príslušníkmi uviedol, práca slovenských vojakov je zo strany zahraničných partnerov vysoko hodnotená. „Najdôležitejšie však vždy bolo, je aj bude, aby sa všetci vrátili domov na Slovensko živí a zdraví,“ zdôraznil.

Podľa veliteľa 11. mechanizovaného práporu v Martine pplk. Róberta Funtáľa je pre rodiny veľkou výhodou, že v rámci polročného odlúčenia môžu so svojimi blízkymi komunikovať, či už telefonicky alebo cez internet. „Samozrejme odlúčenie nie je jednoduché, ale vojaci, ktorí idú do zahraničia, sú na túto situáciu pripravení,“ uviedol.

Pre rodiny je počas celej doby odlúčenia k dispozícii okrem iného aj vojenský psychológ, na ktorého sa môžu kedykoľvek obrátiť. „Myslím si, že aj takýmto podujatím dávame rodinám pocítiť, že nám na nich záleží,“ uviedla vojenská psychologička Ivana Slyšková.

Dnešné stretnutie v útvare v Martine ocenili aj príbuzní, pre ktorých boli pripravený bohatý program. Mohli si pozrieť nielen vojenskú techniku, ale aj namaľovať pre svojich otcov obrázky, ktoré im rezort obrany ešte pred vianocami doručí. Na stretnutí sa zúčastnilo takmer 100 rodinných príslušníkov.


Minister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v AfganistaneMinister obrany M. Glváč povzbudil rodiny vojakov, ktorí pôsobia v Afganistane

Autor: MO SR - KOd , Foto: MO SR - Ivan Kelement / OS SR - npor. Markéta Grácová - Dátum: 15.11.2013
Čítanosť: 4833
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share