Preskocit navigáciu

Prvá zdokonažovačka v tomto roku


Prvá zdokonažovačka v tomto roku

       Prvú zdokonažovaciu prípravu v tomto výcvikovom roku absolvovali príslušníci velitežstva 2.mechanizovanej brigády dnes, 27. januára 2014 v priestore Posádkového cvičiska Ruská Nová Ves.
       Ani všadeprítomný sneh a suché mrazivé počasie neovplyvnilo prešovských profesionálov, aby na posádkovej strelnici zvládli naplánovanú tématiku v strežbe z ručných zbraní. Práve naopak, nepriaznivé počasie bolo výzvou pre všetkých, aby splnili potrebné úlohy aj za týchto sažených podmienok.
         Po úvodnom oboznámení sa s tematikou, podmienkami plnenia jednotlivých cvičení strelieb a bezpečnostnými opatreniami, nasledovalo rozdelenie do skupín. Príprava pokračovala na piatich pracoviskách, kde vojaci striežali z miesta na miznúce a pohyblivé ciele zo samopalu vz.58 a na pevné ciele z pištole vz. 82 v obmedzených časových intervaloch. Taktiež si na jednom z pracovísk upevňovali a zdokonažovali návyky a zručnosti potrebné k úspešnému vedeniu bojovej činnosti pri hádzaní obranného ručného granátu F-1.
         Dodržiavaním bezpečnostných opatrení a zodpovednou prípravou jednotlivých riadiacich boli ciele zdokonažovacej prípravy splnené.


Prvá zdokonažovačka v tomto rokuPrvá zdokonažovačka v tomto rokuPrvá zdokonažovačka v tomto rokuPrvá zdokonažovačka v tomto rokuPrvá zdokonažovačka v tomto rokuPrvá zdokonažovačka v tomto rokuPrvá zdokonažovačka v tomto rokuPrvá zdokonažovačka v tomto rokuPrvá zdokonažovačka v tomto roku

Autor: npor. Ing. Jaroslav Melega , Foto: npor. Ing. Jaroslav Melega - Dátum: 27.01.2014
Čítanos: 5429
Verzia pre tlač

Skoči na menu


Share