Preskocit navigáciu

Michalovčania plnia ďalší záväzok SR voči medzinárodnému spoločenstvu


Michalovčania plnia ďalší záväzok SR voči medzinárodnému spoločenstvu

       Prešovská mechanizovaná brigáda v tomto roku plní dôležitú úlohu vybrať, vycvičiť a v prípade potreby nasadiť záložnú jednotku do operácie ALTHEA. Na základe operačného plánu veliteľa Pozemných OS SR v súčasnosti prebieha príprava aby bolo, na základe požiadavky veliteľa operácie ALTHEA po rozhodnutí Národnej rady SR, možné nasadiť deklarovaný príspevok OS SR ako taktickú zálohu – silu rýchlej reakcie veliteľa mnohonárodného práporu operácie ALTHEA.
       Michalovský mechanizovaný prápor, ktorý je v rokoch 2014 - 2015 zaradený do zásobníka síl rýchlej reakcie NATO a časťou jednotiek sa pripravuje na plnenie úloh NRF 2015 (NATO Response Force – jednotky rýchlej reakcie NATO), bude od 1. mája 2014 do konca roka pripravený v prípade potreby vyslať deklarovanú jednotku rýchlej reakcie vyzbrojenú ľahkou technikou do Bosny a Hercegoviny prakticky ihneď.
       Predurčený kľúčový personál 17. - 21. februára absolvuje výcvik vo VJVM Martin (výcviková jednotka vojenských misií), intenzívna príprava celého príspevku prebehne v druhej polovici apríla a zakončená bude odborno - taktickým cvičením.



Autor: npor. Michal Vajda , Foto: EUFOR - Dátum: 19.02.2014
Čítanosť: 5190
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share