Preskocit navigáciu

Vianoce v detskom domove


Vianoce v detskom domove

Celkovo dvadsaťdva vriec nosených vecí, hračky a nepoužívané spoločenské hry odovzdali príslušníci veliteľstva síl výcviku a podpory v piatok 12. decembra 2008 deťom v detskom domove pre maloletých so sídlom v Hornom Orechove pri Trenčíne.

"Šťastné a veselé sviatky vianočné si zaslúžia aj deti bez rodičov a blízkych, ďaleko od vlastného domova, kilometre od hraníc svojej krajiny," povedala nadrotmajsterka Erika Štrbáková, ktorá zorganizovala už druhú zbierku podobného charakteru pre tento detský domov, a dodala "po výbornom ohlase z prvej akcie v tomto roku, sme sa rozhodli zorganizovať zbierku aj druhý krát, a venovať tak darček deťom priamo pred Vianocami." Do akcie sa tento krát zapojilo celkovo 20 príslušníkov z Veliteľstva síl výcviku a podpory, Veliteľstva pozemných síl i Vojenského útvaru finančného zabezpečenia z Trenčína.

Podľa riaditeľa detského domova pre mladistvých bez sprievodu v Hornom Orechovom Mgr. Štefana Hlaváča do ich domova "veľmi často prichádzajú deti z rôznych kútov sveta, pre ktoré musíme zabezpečiť ubytovanie, stravu a často krát i základné oblečenie. Vysoko si preto cením túto spoluprácu, ktorou sa týmto deťom dostáva kúsok lásky a pomoci od vojakov Ozbrojených síl Slovenskej republiky."



Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 12.12.2008
Čítanosť: 19129
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share