Preskocit navigáciu

Po prvý krát stretnutie s rodinami v 12. mechanizovanom prápore


Po prvý krát stretnutie s rodinami v 12. mechanizovanom prápore

V priestoroch 12. mechanizovaného práporu  v Nitre sa dňa 14. marca po prvý krát  konalo stretnutie zástupcu veliteľa s rodinnými príslušníkmi profesionálnych vojakov, ktorí momentálne plnia svoje úlohy v operácii ISAF v Afganistane.

Na úvod náčelník štábu major Jozef Csáky srdečne privítal prítomných stretnutia a priblížil im program ďalších aktivít. Rodinám ďalej dôstojníčka operačného oddelenia nadporučíčka Zuzana Serafínová poskytla základné informácie o Afganistane, o jednotke MSF SFAT a o aktuálnej situácii v mieste nasadenia ich najbližších. Veľmi prínosné pre všetkých rodinných príslušníkov bolo aj stretnutie so zástupcom veliteľa 1. mechanizovanej brigády plukovníkom Zoltánom Ibošom, ktorý sa len pred niekoľkými dňami vrátil práve z Afganistanu a mohol im poskytnúť presnejšie informácie. Okrem iného vyzdvihol kvalitnú prácu našich vojakov na misii a tiež skutočnosť, že rodiny môžu byť na nich právom hrdé. Príjemným prekvapením pre všetkých boli fotografie ich manželov, druhov, či otcov priamo z miesta ich nasadenia.

Počas stretnutia sa nenudili ani deti, pretože kreslili obrázky pre svojich oteckov, ktoré boli následne odoslané priamo do Afganistanu. V rámci stretnutia sa mohli rodinní príslušníci z prezentácie a letáku vojenskej psychologičky poručíčky Ivety Králikovej dozvedieť niečo o zvládaní aspektov odlúčenia vojaka od rodiny počas pôsobenia v operácii, vonkajších prejavoch a reakciách detí na odlúčenie jedného z rodičov a tiež získať niekoľko rád, ako takéto prejavy zmierniť, či úplne odstrániť.

Ďalšou časťou stretnutia boli ukážky z boja z blízka, ktoré predviedli inštruktori z nitrianskeho práporu. Najväčším potešením pre tých najmenších bola tiež ukážka a prehliadka techniky, ako je BVP-2, Aktis 4x4, Landrover, Aligátor a Tatra.

Rodinám, ktoré prijali naše pozvanie, sme aj takýmto spôsobom chceli spríjemniť dlhé čakanie na svojich najdrahších. Na záver naše poďakovanie patrí práve rodinným príslušníkov vojakov za ich účasť a pevné presvedčenie, že toto stretnutie splnilo svoj účel.

 


Po prvý krát stretnutie s rodinami v 12. mechanizovanom práporePo prvý krát stretnutie s rodinami v 12. mechanizovanom práporePo prvý krát stretnutie s rodinami v 12. mechanizovanom práporePo prvý krát stretnutie s rodinami v 12. mechanizovanom práporePo prvý krát stretnutie s rodinami v 12. mechanizovanom práporePo prvý krát stretnutie s rodinami v 12. mechanizovanom práporePo prvý krát stretnutie s rodinami v 12. mechanizovanom práporePo prvý krát stretnutie s rodinami v 12. mechanizovanom práporePo prvý krát stretnutie s rodinami v 12. mechanizovanom práporePo prvý krát stretnutie s rodinami v 12. mechanizovanom práporePo prvý krát stretnutie s rodinami v 12. mechanizovanom práporePo prvý krát stretnutie s rodinami v 12. mechanizovanom práporePo prvý krát stretnutie s rodinami v 12. mechanizovanom prápore

Autor: por. Mgr. Iveta Králiková , Foto: por. Mgr. Iveta Králiková - Dátum: 17.03.2014
Čítanosť: 4693
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share