Preskocit navigáciu

Účasť nadporučíka Branického v Kurze anglickej terminológie pre štábnych dôstojníkov v Budapešti


Účasť nadporučíka Branického v Kurze anglickej terminológie pre štábnych dôstojníkov v Budapešti

Zvládnuť odbornú vojenskú terminológiu, bezprostredne využívanú v NATO, bolo cieľom kurzu anglickej terminológie pre štábnych dôstojníkov, ktorý sa uskutočnil v dňoch od 17. do 28. marca vo Vojenskom výcvikovom centre NATO (MLTC) v maďarskej Budapešti.

Do kurzu, okrem príslušníkov z Maďarska, bolo delegovaných šesť príslušníkov z Mongolska, Čiernej hory, Ukrajiny, Bieloruska, Kuvajtu a jeden príslušník Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Bol ním dôstojník Oddelenia riadenia operácií Odboru plánovania a riadenia operácií Veliteľstva 1. mechanizovanej brigády Topoľčany nadporučík Marek Branický.

Program dvojtýždňového kurzu bol zostavený z lingvistických sedení, denných brífingov a následnej práce v syndikátoch. Táto mala za úlohu preveriť správne pochopenie preberanej tematiky a jej výsledkom bol brífing o možnom riešení situácie podľa zadaného scenára.

Učebný plán obsahoval lekcie zamerané na štruktúru a históriu NATO, krízové riadenie v NATO, ochranu síl, spravodajstvo, operačné umenie, logistiku, ale aj civilno-vojenskú spoluprácu počas mierových operácií a ďalšie témy spojené s prácou štábneho dôstojníka.

Zámerom kurzu bolo zdokonaliť schopnosti štábnych dôstojníkov v komunikácii a kooperácii v medzinárodnom prostredí, zloženom z príslušníkov NATO, PfP, MD a ICI. Kurz nadväzuje na národné jazykové vzdelávanie, ktoré predstavuje solídny základ pre ďalšie vojenské vzdelanie a výcvik v rámci NATO. 

 


Účasť nadporučíka Branického v Kurze anglickej terminológie pre štábnych dôstojníkov v BudapeštiÚčasť nadporučíka Branického v Kurze anglickej terminológie pre štábnych dôstojníkov v BudapeštiÚčasť nadporučíka Branického v Kurze anglickej terminológie pre štábnych dôstojníkov v BudapeštiÚčasť nadporučíka Branického v Kurze anglickej terminológie pre štábnych dôstojníkov v BudapeštiÚčasť nadporučíka Branického v Kurze anglickej terminológie pre štábnych dôstojníkov v BudapeštiÚčasť nadporučíka Branického v Kurze anglickej terminológie pre štábnych dôstojníkov v Budapešti

Autor: npor. Mgr. Markéta Grácová , Foto: 1.mb - Dátum: 31.03.2014
Čítanosť: 4763
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share