Preskocit navigáciu

Slávnostný nástup na Veliteľstve 2. mechanizovanej brigády


Slávnostný nástup na Veliteľstve 2. mechanizovanej brigády

Významnú udalosť v novodobej histórii Slovenskej republiky a jej ozbrojených síl si pripomenuli príslušníci 2. mechanizovanej brigády na slávnostnom nástupe 11. apríla v Prešove.

Uplynulo desať rokov od prijatia Slovenskej republiky do Severoatlantickej aliancie. Tento medzník bol nielen zavŕšením integračných snáh Slovenska o vstup do spoločenstva štátov NATO, ale aj prijatím záväzkov, ktoré z členstva plynú pre jednotlivé krajiny. A na realizácii plnenia týchto záväzkov sa podieľajú najmä ozbrojené sily Slovenskej republiky. Za desať rokov ozbrojené sily deklarovali, že Slovensko je plnohodnotným partnerom Severoatlantickej aliancie.

Pri tejto príležitosti veliteľ brigády plukovník Martin Michalko poďakoval všetkým príslušníkom 2. mechanizovanej brigády za zodpovedný prístup a kvalitné plnenie partikulárnych úloh medzinárodných záväzkov, ktoré vyplývajú ozbrojeným silám z členstva Slovenskej republiky v NATO. „Prešovská mechanizovaná brigáda, ako významná súčasť Pozemných síl Ozbrojených síl SR sa v nemalej miere podieľa na celkovej príprave deklarovaných jednotiek, ktoré sú schopné plniť úlohy v medzinárodnom prostredí v kooperácií armád členských krajín NATO,“ zdôraznil vo svojom príhovore veliteľ brigády.

Pri príležitosti 10. výročia vstupu Slovenska do NATO veliteľ brigády Pamätnou medailou ministra obrany Slovenskej republiky a Pamätným odznakom náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky dekoroval vybraných príslušníkov 2. mechanizovanej brigády.


Slávnostný nástup na Veliteľstve 2. mechanizovanej brigádySlávnostný nástup na Veliteľstve 2. mechanizovanej brigádySlávnostný nástup na Veliteľstve 2. mechanizovanej brigády

Autor: mjr. Jozef Michalov , Foto: npor. Teodor Pohly - Dátum: 11.04.2014
Čítanosť: 5471
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share