Preskocit navigáciu

Súťaž o najlepšieho delostrelca


Súťaž o najlepšieho delostrelca
Raketometný oddiel (rmo) Rožňava v úzkej spolupráci so Simulačným centrom Akadémie ozbrojených síl organizoval v dňoch 15.-17. apríla 2014 súťaž o najlepšieho delostrelca Pozemných síl OS SR. Štvrtého ročníka tejto súťaže sa zúčastnilo takmer 60 účastníkov, prvýkrát sa do súťaže zapojili delostrelci z 13. delostreleckého pluku  Jince (ČR) a súťaže sa zúčastnil ako pozorovateľ aj mjr. Jánosz Buczek z Maďarska. Súťaž sa konala v priestoroch Akadémie ozbrojených síl a pozostávala z testov, v ktorých sa 23 otázok týkalo delostreleckého prieskumu, topografie, streľby a riadenia paľby. Ďalšiu časť súťaže tvorili simulované streľby z raketometov na cieľ formou individuálnych palebných úloh.
 Víťazom súťaže sa stal kpt. Ján Hric (rmo Rožňava), 2. miesto obsadil kpt. Ľuboslav Havrilla (rmo Rožňava), 3. miesto npor. Tomáš Janák (Jince, ČR). Ocenenia najlepším odovzdal plk. Karol Navrátil, zástupca veliteľa Pozemných síl OS SR. Konštatoval, že oproti minulému roku bol v tomto ročníku súťaže vyšší počet súťažiacich, ocenil medzinárodnú účasť, ktorá umožňuje výmenu skúseností v tejto oblasti a podotkol, že delostrelcov čaká najbližšie certifikované cvičenie na Lešti.
Riadiacim súťaže bol pplk. Zoltán Farkaš, ktorý povedal, že cieľom súťaže je prehĺbiť vedomosti, upevniť praktické návyky v streľbe a riadení paľby a tiež preveriť stav odbornej spôsobilosti príslušníkov delostrelectva OS SR.
           Motto súťaže tvoril výrok gen. Georga S. Pattona „nemusím vám hovoriť, kto vyhral vojnu, vy viete, že to bolo naše delostrelectvo“.

Súťaž o najlepšieho delostrelcaSúťaž o najlepšieho delostrelcaSúťaž o najlepšieho delostrelcaSúťaž o najlepšieho delostrelcaSúťaž o najlepšieho delostrelcaSúťaž o najlepšieho delostrelcaSúťaž o najlepšieho delostrelcaSúťaž o najlepšieho delostrelcaSúťaž o najlepšieho delostrelcaSúťaž o najlepšieho delostrelcaSúťaž o najlepšieho delostrelca

Autor: AOS , Foto: AOS, rmo PS - Dátum: 22.04.2014
Čítanosť: 6464
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share