Preskocit navigáciu

Odborný kurz osobnej ochrany


Odborný kurz osobnej ochrany

     Príslušníci roty podpory velenia spoločne s príslušníkmi prieskumnej roty 2. mechanizovanej brigády úspešne absolvovali odborný výcvik osobnej ochrany, ktorý sa uskutočnil v dňoch 22. – 28. apríla 2014 v Centre výcviku a kynológie Vojenskej polície (CVaK VP) Vlkanová - Hronsek.
      Cieľom kurzu bolo pripraviť frekventantov, po teoretickej a praktickej stránke, na činnosti spojené s ochranou osôb, z dôrazom na streľbu z krátkych a dlhých zbraní, či sprevádzanie chránenej osoby v rôznych formáciách a situáciách. Výcvik bol taktiež zameraný na zvládnutie spolupráce v tíme pod psychickým a fyzickým tlakom, poskytnutie prvej pomoci a riešenie krízových situácií.
      Frekventanti získali nové vedomosti a rozvíjali svoje praktické zručnosti, ktoré sú potrebné pre zvládnutie úloh ochrany osôb. 
      Záverečná fáza výcviku bola zameraná na sprevádzanie osoby v reálnych podmienkach podľa vytvoreného scenára a reakcie tímu na neočakávané situácie.


Odborný kurz osobnej ochranyOdborný kurz osobnej ochranyOdborný kurz osobnej ochranyOdborný kurz osobnej ochranyOdborný kurz osobnej ochranyOdborný kurz osobnej ochranyOdborný kurz osobnej ochranyOdborný kurz osobnej ochranyOdborný kurz osobnej ochranyOdborný kurz osobnej ochrany

Autor: npor. Ing. Jaroslav Melega , Foto: kpt. Ing. Pavol Sálus - Dátum: 05.05.2014
Čítanosť: 5829
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share