Preskocit navigáciu

Streľby z KPVT opäť na Porube


Streľby z KPVT opäť na Porube

       Výcvikový priestor posádkovej strelnice PS Poruba pod Vihorlatom bol v dňoch 26. - 28. mája 2014 rozozvučaný rachotom zbraňového systému OT-90.
       V uvedenom termíne bol v PS Poruba pod Vihorlatom vykonaný sústredený výcvik v streleckej príprave príslušníkov 2.mechanizovanej brigády Prešov, ktorý riadil zástupca veliteľa 21.zmiešaného mechanizovaného práporu major Marián Makay.
       Po dlhšej dobe boli príslušníci 21.zmiešaného mechanizovaného práporu (21.zmpr) Trebišov a 22.mechanizovaného práporu (22.mpr) Michalovce preverení z reálnej obsluhy zbraňového systému OT-90 pri plnení cvičení strelieb. V rámci zamestnania boli cvičiaci taktiež preverení z plnenia vybraných úloh na časové normy, ako napríklad rozoberanie a skladanie guľometov KPVT a PKT a výmeny hlavní u týchto zbraní.
       Toto zamestnanie prispelo k opätovnému získaniu návykov a zdokonaleniu obsluhy zbraní OT-90 pre strelcov operátorov. Pri plnení úloh preukázali najlepšie teoretické vedomosti a praktické schopnosti slobodník Martin Vojtek od 21.zmpr a slobodník Milan Rudľovský od 22.mpr.


Streľby z KPVT opäť na PorubeStreľby z KPVT opäť na PorubeStreľby z KPVT opäť na PorubeStreľby z KPVT opäť na PorubeStreľby z KPVT opäť na PorubeStreľby z KPVT opäť na PorubeStreľby z KPVT opäť na PorubeStreľby z KPVT opäť na PorubeStreľby z KPVT opäť na PorubeStreľby z KPVT opäť na Porube

Autor: 21.zmpr , Foto: des. Ľuboš GERGELY - Dátum: 29.05.2014
Čítanosť: 5421
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share