Preskocit navigáciu

Národné hodnotenie ďalšieho NSE pre NRF 2015 začalo


Národné hodnotenie ďalšieho NSE pre NRF 2015 začalo
     Dňa 21. mája 2014 sa v priestoroch Opravárenského práporu uskutočnila I. fáza národného hodnotenia deklarovaného príspevku NSE - National Support Element (Národný Podporný Prvok) pre NRF 2015 (NATO Response Forces) formou previerky CREVAL (Combat Readiness Evaluation – hodnotenie bojovej pripravenosti).
     Previerkový tím, pod vedením majora Mariána Ferenca z Veliteľstva brigády bojového zabezpečenia (BrBZ), začal svoju činnosť spoločným nástupom a kontrolou zaradeného personálu. Po nástupe nasledoval doklad veliteľa NSE pre NFR 2015 kapitána Petra Králika o pripravenosti. Ďalej previerkový tím začal kontrolu dokumentácie NSE po všetkých oblastiach, podľa ktorej bude fungovať v prípade nasadenia do operácie. V rámci vykonávania previerky nazývanej aj IN BARRACS privítal veliteľ Opravárenského práporu podplukovník Daniel Ličko veliteľa Veliteľstva brigády bojového zabezpečenia plukovníka Jozefa Ševčíka. Veliteľ brigády BrBZ vyjadril spokojnosť s činnosťou previerkového tímu brigády a aj pripravenosťou kontrolovanej jednotky NSE.

„Toto je príležitosť, kde majú príslušníci NSE možnosť poučiť sa z prípadných nedostatkov, aby v praxi v nasadení vedeli správne flexibilne reagovať v rôznych situáciách, na ktoré je jednotka podľa štandardu NATO predurčená. Z vlastnej skúsenosti viem, že šťastie praje pripraveným,“ povedal veliteľ brigády na záver.
     Národné hodnotenie bude pokračovať v mesiaci jún vykonaním druhej, praktickej fázy hodnotenia. Po jej úspešnom absolvovaní bude jednotka počas celého roku 2015 pripravená na nasadenie v súlade s požiadavkami operačného veliteľa NRF.

Národné hodnotenie NSE pre NRF 2015Národné hodnotenie NSE pre NRF 2015Národné hodnotenie NSE pre NRF 2015Národné hodnotenie NSE pre NRF 2015

Autor: nrtm. Lomen - Dátum: 23.05.2014
Čítanosť: 4727
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share