Preskocit navigáciu

O salvy k inaugurácii nového prezidenta SR sa postarali rožňavskí delostrelci


O salvy k inaugurácii nového prezidenta SR sa postarali rožňavskí delostrelci

Dvadsať jeden delostreleckých sálv zaznelo v nedeľu 15. júna 2014 z Tyršovho nábrežia v Bratislave pri príležitosti slávnostnej inaugurácie novozvoleného prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku.

Delostrelecké salvy zo šiestich 122 milimetrových húfnic D-30A, ktoré burácali do tónov hymny Slovenskej republiky, odpálili vojaci z rožňavského raketometného oddielu pod vedením kapitána Norberta Hutku.

Na slávnostnom akte inaugurácie nového prezidenta, ktorý sa konal v sieni Slovenskej filharmónie bratislavskej Reduty, sa podieľali  tiež príslušníci Veliteľstva posádky Bratislava a Čestná stráž Ozbrojených síl SR.


O salvy k inaugurácii nového prezidenta SR sa postarali rožňavskí delostrelciO salvy k inaugurácii nového prezidenta SR sa postarali rožňavskí delostrelciO salvy k inaugurácii nového prezidenta SR sa postarali rožňavskí delostrelciO salvy k inaugurácii nového prezidenta SR sa postarali rožňavskí delostrelciO salvy k inaugurácii nového prezidenta SR sa postarali rožňavskí delostrelciO salvy k inaugurácii nového prezidenta SR sa postarali rožňavskí delostrelciO salvy k inaugurácii nového prezidenta SR sa postarali rožňavskí delostrelciO salvy k inaugurácii nového prezidenta SR sa postarali rožňavskí delostrelciO salvy k inaugurácii nového prezidenta SR sa postarali rožňavskí delostrelciO salvy k inaugurácii nového prezidenta SR sa postarali rožňavskí delostrelci

Autor: OOd NGŠ , Foto: OS SR - kpt. Norbert Hutka - Dátum: 17.06.2014
Čítanosť: 6767
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share