Preskocit navigáciu

Brigáde bojového zabezpečenia dnešným dňom velia Pozemné sily OS SR


Brigáde bojového zabezpečenia dnešným dňom velia Pozemné sily OS SR

   Život prináša neustále zmeny, na ktoré je potrebné flexibilne reagovať a ani Ozbrojené sily Slovenskej republiky nie sú v procese ich vývoja výnimkou.
   Brigáda bojového zabezpečenia dnešným dňom plní úlohy v prospech Pozemných síl OS SR. Slávnostný akt prepodriadenia brigády z pod velenia Síl výcviku a podpory (SVaP) sa uskutočnil dnes 1. júla 2014 za prítomnosti odovzdávajúceho veliteľa SVaP OS SR plukovníka generálneho štábu Martina Stoklasu a preberajúceho veliteľa Pozemných síl (PS OS SR) brigádneho generála Ondřeja Novosada v priestoroch kasárni SNP, kde sídli veliteľstvo Brigády bojového zabezpečenia.
    Na slávnostnom nástupe sa zúčastnili príslušníci oboch štábov SVaP a PS OS SR, priamo podriadené prápory Brigády bojového zabezpečenia a jednotky veliteľov prepodriadzovaných útvarov Základne mobilných komunikačných a informačných systémov so sídlom v Ružomberku (ZaMKIS) a práporu výcviku so sídlom v Martine (prV).
    Po slávnostnom podpísaní preberacích protokolov a hlásení veliteľa BrBZ plukovníka Ševčíka o pripravenosti plniť úlohy v prospech PS OS SR, veliteľ pozemných síl OS SR brigádny generál Novosad, vyjadril potrebu intenzívnej spolupráce s novo podriadenými jednotkami tak, aby implementácia k Pozemných silám bola čo najmenej rušivá najmä pri plnení medzinárodných záväzkov a tiež pri plnení aktuálne prebiehajúcich národných úloh.
    „Veliteľstvo pozemných síl Vám bude vychádzať v ústrety v maximálnej možnej miere, tak aby zosúladenie plnenia úloh pod novým velením prebehlo čo najskôr a efektívne. Takisto od Vás, velitelia, očakávam loajálnosť, pracovné nasadenie a kreativitu v hľadaní riešení na problémy, s ktorými sa odo dnes budeme pasovať spoločne“, vyjadril brigádny generál Novosad vo svojom príhovore.
     Veliteľ SVaP plukovník Stoklasa poprial veliteľovi pozemných síl brigádnemu generálovi Novosadovi veľa pracovných úspechov pri plnení úloh s novo podriadeným personálom, s ktorým ako veliteľ síl zdolal aj náročné vojenské výzvy.
     Prepodriadenie Brigády bojového zabezpečenia (BrBZ) a ďalších útvarov Síl výcviku a podpory (SVaP) do podriadenosti Pozemných síl (PS OS SR) je len čiastkovým výsledkom plánovaného reorganizačného procesu štruktúr OS SR. Tento proces však zatiaľ nie je ukončený a vo vnútornej štruktúre Brigády bojového zabezpečenia a jej práporov bude aj naďalej prebiehať, smerujúc k zefektívneniu využívanie živej bojovej sily a prostriedkov, ktorými brigáda v súčasnosti disponuje.


Prepodriadenie BrBZ 1Prepodriadenie BrBZ 1Prepodriadenie BrBZ 1Prepodriadenie BrBZ 1Prepodriadenie BrBZ 2Prepodriadenie BrBZ 2

Autor: kpt. Téglašiová - VBrBZ - Dátum: 01.07.2014
Čítanosť: 6544
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share