Preskocit navigáciu

Hurá na prázdniny


Hurá na prázdniny
Na príprave podujatia Deň detí s ozbrojenými silami s podtitulom „Hurá na prázdniny!“, ktoýr sa uskutočnil 28. júna 2014 v Bojniciach, sa podieľali aj príslušníci Pozemných síl OS SR.
 
Do svojej prezentácie Pozemné sily zahrnuli statické a dynamické ukážky vojenskej techniky, výstroje a výzbroje. Prápor radiačnej, chemickej a biologickej ochrany z Rožňavy sa prezentoval dekontaminačným vozidlom, obrneným vozidlom chemického prieskumu a vozidlom pre odber vzoriek a monitorovanie. Príslušníci z 1. mechanizovanej brigády ukázali detským návštevníkom bojové vozidlo pechoty BVP-2 a bojové prieskumné vozidlo, Aligátor a zdravotnícke vozidlo Volkswagen Transporter.
 
Okrem statických ukážok si profesionáli z radov 13. mechanizovaného práporu Levice pripravili pre deti aj dynamické ukážky sebaobrany, manipulácie so zbraňou, sústredenú paľbu mechanizovaného družstva na vrtuľník, ako aj ukážku boja v zastavanom priestore. Všetky ukážky pod velením npor. Gabriela Molnára sa stretli s pozitívnym ohlasom u malých aj dospelých návštevníkoch, ktorí každú ukážku ocenili svojim potleskom. Súťaženiachtivé deti si mohli zmerať svoje sily na prekážkovej dráhe, ktorá navyše preverila ich obratnosť a odvahu.
 
Podľa spokojných tvárí dospelých návštevníkov a šťastných úsmevoch detí bolo zrejmé, že aj tohtoročný Deň detí s OS SR sa ozbrojeným silám SR podaril.  

Hurá na prázdninyHurá na prázdninyHurá na prázdninyHurá na prázdninyHurá na prázdninyHurá na prázdninyHurá na prázdninyHurá na prázdninyHurá na prázdniny

Autor: npor. Haasová Denisa , Foto: npor. Haasová Denisa - Dátum: 01.07.2014
Čítanosť: 4950
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share