Preskocit navigáciu

Nástup základného vojenského výcviku v Martine


Nástup základného vojenského výcviku v Martine
Brány Práporu výcviku sa po tretí krát v roku 2014 otvorili 4. augusta pre 43 čakateľov prípravnej štátnej služby, 50 absolventov vysokých škôl a 65 kadetov akadémie ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika, ktorí tu absolvujú základný vojenský výcvik a kasárne 4. čs. brigády Martin sa im stanú na deväť týždňov domovom. Medzi čakateľmi a kadetmi je 34 žien.
Po úspešnom absolvovaní všetkých predpísaných prijímacích procedúr a vystrojení potrebným materiálom v Regionálnom stredisku naturálneho odievania Multifunkčnej zásobovacej základne Západ v Nemšovej, boli nováčikovia zaradení do výcvikových čiat, u ktorých okamžite začal výcvik.
Príprava budúcich profesionálnych vojakov sa uskutoční na základe novelizovaných programov základného vojenského výcviku, do ktorých boli zapracované poznatky a skúsenosti získané počas doterajšieho výcviku, ako aj nové požiadavky od zložiek Ozbrojených síl SR. Čakatelia a kadeti absolvujú výcvik zameraný na zvládnutie základných vojenských zručností, ktoré budú preverené v Centre výcviku Lešť počas výcviku v streleckej príprave, ale najmä pri záverečnom cvičení na posádkovom cvičisku Sučany.
Po úspešnom absolvovaní základného vojenského výcviku budú čakatelia a kadeti v  októbri 2014, za prítomnosti rodinných príslušníkov a pozvaných hostí, slávnostne vyradení a nastúpia na prvé predurčené funkcie v kariére profesionálneho vojaka do svojich materských vojenských útvarov.

foto 1foto 1foto 1foto 1foto 2foto 2foto 2foto 2foto 3foto 3foto 3foto 3

Autor: rtn. Stanislav Héger , Foto: PrápV - Dátum: 05.08.2014
Čítanosť: 8832
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share