Preskocit navigáciu

Návšteva náčelníka generálneho štábu v Topoľčanoch


Návšteva náčelníka generálneho štábu v Topoľčanoch

Veliteľ 1. mechanizovanej brigády plukovník gšt. Ján Bujňák  privítal 13. augusta, na pôde veliteľstva 1. mechanizovanej brigády (1.mb) v Topoľčanoch, náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučíka Milana Maxima.

Cieľom návštevy náčelníka generálneho štábu bola kontrola aktuálneho stavu plnenia úloh 1.mb.  

V úvode oboznámil veliteľ 1. mechanizovanej brigády, za účasti zástupcu veliteľa Pozemných síl OS SR pre podporu brigádneho generála Juraja Krištofoviča a hlavných funkcionárov veliteľstva 1.mb, práporu logistiky 1.mb, generálporučíka Maxima s históriou, súčasnou štruktúrou, hlavnými funkcionármi veliteľstva, s poslaním brigády a hlavnými úlohami, na plnenie ktorých je brigáda a jej podriadené súčasti predurčená. Ďalej predstavil ciele stanovené pre výcvikový rok 2014 a informoval o aktuálnom stave personálnej naplnenosti 1.mb. V súvislosti s cieľmi veliteľ brigády zdôraznil plnenie úloh prípravy a participácie príslušníkov brigády v rámci medzinárodného a domáceho krízového manažmentu. V závere stretnutia sa uskutočnila diskusia.

V popoludňajších hodinách si náčelník GŠ OS SR prezrel parkové priestory práporu logistiky 1.mb, kde sa zaujímal o stav opravárenskej činnosti, ako aj o prácu a podmienky práce dielenských špecialistov práporu logistickej podpory 1.mb. Následne generálporučík Maxim navštívil kaplnku Božieho milosrdenstva a Sieň cti a tradícií, kde slovami vďaky za doteraz splnené úlohy, želaním úspechov do budúcnosti a zápisom do kroniky ukončil svoju návštevu Jaselských kasární v Topoľčanoch.


Návšteva náčelníka generálneho štábu v TopoľčanochNávšteva náčelníka generálneho štábu v TopoľčanochNávšteva náčelníka generálneho štábu v TopoľčanochNávšteva náčelníka generálneho štábu v TopoľčanochNávšteva náčelníka generálneho štábu v TopoľčanochNávšteva náčelníka generálneho štábu v TopoľčanochNávšteva náčelníka generálneho štábu v TopoľčanochNávšteva náčelníka generálneho štábu v TopoľčanochNávšteva náčelníka generálneho štábu v Topoľčanoch

Autor: npor. Ing. Ľubomír Krivánik , Foto: npor. Ing. Ľubomír Krivánik - Dátum: 14.08.2014
Čítanosť: 5362
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share