Preskocit navigáciu

Druhý ročník diaľkového pochodu Fatra March


Druhý ročník diaľkového pochodu Fatra March
V štvrtok 21. augusta 2014 uplynuli tri roky od tragickej smrti inštruktora výcviku Poddôstojníckej akadémie Práporu výcviku rtm. Pavla Dzivého, ktorý zahynul počas expedície v Himalájach. Na jeho počesť príslušníci Práporu výcviku zorganizovali pre príslušníkov OS SR diaľkový pochod po hrebeni Malej Fatry „Fatra March – Memoriál rtm. Pavla Dzivého“.
Účastníci pochodu, spoločne s hlavnými funkcionármi Práporu výcviku a s rodinnými príslušníkmi, v stredu 20. augusta na cintoríne v Priekope položili veniec na hrob Pavla Dzivého a minútou ticha si tak uctili jeho pamiatku.
Samotného 12-hodinového pochodu sa zúčastnilo 40 príslušníkov OS SR. Pochod odštartoval v obci Zázrivá, v časti Petrová, zástupca veliteľa Práporu výcviku major Nikola Vicena, ktorý poprial účastníkom veľa šťastia pri prekonávaní horského masívu a trasy. Účastníci pokračovali po hrebeni Krivánskej Malej Fatry až do obce Strečno, vo vzdialenosti do 39 km a celkovým prevýšením 2624 m.
Do cieľa v obci Strečno dorazil ako prvý príslušník Základne stacionárnych komunikačných a informačných systémov Trenčín nadporučík Peter Janura, ktorý zvládol túto náročnú trasu aj napriek veľmi nepriaznivým podmienkam (dážď, vietor a teplota okolo 5 °C) za 6 hodín 56 minút, na druhom a treťom mieste sa umiestnili príslušníci 5. pluku špeciálneho určenia Žilina. Jediná účastníčka pochodu, príslušníčka Úradu hlavného lekára Ružomberok, rotná Jana Dlhopolcová dosiahla čas 10 hodín 6 minút.
Účastníkovi, ktorý ako prvý dorazil do cieľa, odovzdal zástupca veliteľa Práporu výcviku Martin putovný pohár diaľkového pochodu „Fatra March“.
Všetci účastníci, ktorí dokázali sebe aj ostatným svoje schopnosti, silu, vytrvalosť a odhodlanie vydržať v tak výnimočnom a zároveň náročnom podujatí, získali účastnícke listy. Na záver zástupca veliteľa Práporu výcviku poďakoval príslušníkom OS SR za účasť a vyjadril presvedčenie, že budúci rok sa opäť stretnú na tomto podujatí.

fotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofoto

Autor: rtn. Stanislav Héger , Foto: príslušníci Práporu výcviku - Dátum: 25.08.2014
Čítanosť: 5970
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share