Preskocit navigáciu

Vojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťom


Vojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťom

V sobotu 6. septembra sa v priestoroch Vojenského historického múzea na piešťanskom letisku uskutočnil už 8. ročník vydarenej kultúrno-spoločenskej a športovej akcie: Deň ozbrojených zložiek a záchranných systémov s deťmi.

Organizoval ju Vojenský historický ústav Bratislava a mesto Piešťany. Veliteľ pozemných síl OS SR brigádny generál Ondřej Novosad za prítomnosti pridelenca obrany Českej republiky na Slovensku plukovníka Romana Kopřivu, riaditeľa Vojenského historického archívu Petra Kralčáka, primátora Piešťan Rema Cicutta a ďalších hostí vo svojom príhovore zdôraznil, že práve takéto akcie pomáhajú verejnosti lepšie priblížiť súčasnosť i históriu ozbrojených síl i ďalších ozbrojených zložiek.

Pre návštevníkov bolo pripravených množstvo sprievodných akcií, vystúpení a ukážok. Na letiskovej ploche i vo výstavných priestoroch hangáru si prezreli exponáty, pripomínajúce históriu letectva i pozemných síl po druhej svetovej vojne. Zaujalo ich vystúpenie Vojenskej hudby OS SR i zaujímavý show program príslušníkov Čestnej stráže OS SR. Odbor hipológie Prezídia policajného zboru predviedol ukážku práce služobnej hipológie, colný úrad Bratislava ukážky vyhľadávania a zadržania páchateľa pomocou služobného psa, aj nájdenie omamno-psychotropných látok a peňazí. Svoju činnosť a vybavenie predstavili aj príslušníci Vojenskej polície z Trenčína a možnosti, ktoré ponúkajú záujemcom ozbrojené sily zasa prezentovali vo svojom stánku pracovníci trnavského regrutačného strediska.

Pre záujemcov boli pripravené ukážky rádiom riadených modelov leteckej techniky, ale aj streľba zo vzduchovky, airsoftových zbraní a paintbal. VHM Piešťany v spolupráci s Klubom priateľov VHM zaujalo divákov aj ukážkou zbraní a výzbroje, ktorú ešte v nedávnych dobách používali nielen slovenské ozbrojené sily, ale aj čs. armáda. Veľkú pozornosť návštevníkov pútalo aj predstavenie bývalej úspešnej leteckej akrobatickej skupiny Biele Albatrosy. Tentoraz v hangári a vo virtuálnej podobe.


Vojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťomVojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťomVojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťomVojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťomVojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťomVojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťomVojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťomVojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťomVojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťomVojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťomVojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťomVojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťomVojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťomVojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťomVojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťomVojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťomVojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťomVojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťomVojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťomVojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťomVojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťomVojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťomVojenské múzeum v Piešťanoch patrilo najmä deťom

Autor: MO SR - Jozef Žiak , Foto: autor - Dátum: 08.09.2014
Čítanosť: 5874
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share