Preskocit navigáciu

Spoľahlivosť a dôslednosť je záruka bezpečnosti


Spoľahlivosť a dôslednosť je záruka bezpečnosti

Slovenská strážna jednotka (príslušníci 12.mpr Nitra), ktorá plní jednu z najdôležitejších operačných úloh v rámci zabezpečenia bezpečnosti základne v Kandaháre je stále považovaná za jednu z najspoľahlivejších. Ich práca v miestnych extrémnych poveternostných podmienkach, kde v tejto dobe neklesá denná teplota pod 40 stupňov  je nesmierne náročná. Príkladom náročnosti, čo sa týka intenzity, je sumár za 2 mesiace práce, kde bolo dôsledne osobne prehľadaných viac ako 32 000 osôb vstupujúcich do základne, viac ako 10 000 vozidiel prešlo náročnou vstupnou procedúrou. Príslušníci sú súčasťou nie len vstupnej brány ECP 5, ale aj komplexu ochranných opatrení, ktorého časťou sú aj tímy rýchleho nasadenia, ktoré boli na základe bezpečnostnej situácie viac ako 70 krát aktivované. Na regeneráciu a oddych im ostáva minimum času, no velitelia dôsledne riadia a kontrolujú tento proces, aby do ďalšej služby vojaci nastúpili maximálne pripravení. Náročnejším na organizáciu sa stáva proces po aplikovaní nevyhnutného udržiavacieho výcviku, ktorý je nevyhnutný k plneniu operačnej úlohy neraz aj na úkor voľného času.

Spoľahlivosť a dôslednosť slovenských vojakov, ktorá je zárukou bezpečnosti základne je už všeobecne známa a očakávaná od každého veliteľa základne, čo je výsledkom dlhoročnej kvalitnej práce všetkých príslušníkov strážnych  jednotiek.

     „ Na svojich vojakov sa môžem kedykoľvek spoľahnúť, verím im a očakávam 100 % plnenie úloh až do ukončenia .... „ konštatuje veliteľ strážnej jednotky nadporučík Martin Doležaj, ktorý je osobne už druhý krát v misii ISAF.

      „ Spoľahlivosť a dôvera v našich vojakom je u koaličných partnerov vnímaná ako niečo, čo sa nedá nahradiť materiálnym alebo technickým vybavením. Ľudský faktor bol, je a bude vždy ten rozhodujúci a osobne som hrdý na to, ako si prácu a prístup našich vojakov vážia ich koaliční operační velitelia a osobne ma veľmi mrzí bagatelizovanie ich náročnej a poctivej práce aj medzi domácou vojenskou verejnosťou„ uvádza na záver veliteľ TF SLOVCON plukovník Zoltán Iboš.


Spoľahlivosť a dôslednosť je záruka bezpečnostiSpoľahlivosť a dôslednosť je záruka bezpečnostiSpoľahlivosť a dôslednosť je záruka bezpečnostiSpoľahlivosť a dôslednosť je záruka bezpečnostiSpoľahlivosť a dôslednosť je záruka bezpečnostiSpoľahlivosť a dôslednosť je záruka bezpečnostiSpoľahlivosť a dôslednosť je záruka bezpečnostiSpoľahlivosť a dôslednosť je záruka bezpečnostiSpoľahlivosť a dôslednosť je záruka bezpečnostiSpoľahlivosť a dôslednosť je záruka bezpečnostiSpoľahlivosť a dôslednosť je záruka bezpečnostiSpoľahlivosť a dôslednosť je záruka bezpečnostiSpoľahlivosť a dôslednosť je záruka bezpečnostiSpoľahlivosť a dôslednosť je záruka bezpečnostiSpoľahlivosť a dôslednosť je záruka bezpečnosti

Autor: SLOVCON ISAF , Foto: autor - Dátum: 03.09.2014
Čítanosť: 4040
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share