Preskocit navigáciu

Letné prežitie


Letné prežitie

Príslušníci 1., 2. a 3. mechanizovanej roty 12. mechanizovaného práporu absolvovali v stredu 10. septembra intenzívny výcvik na tému „ SUMMER SURVIVAL“. V skorých ranných hodinách zahájil zamestnanie veliteľ roty taktickým presunom do priestoru nasadenia (PC Levice).

Výcvik bol svojím obsahom a charakterom zameraný na to, aby sa cvičiaci naučili prežiť v prírode bez akýchkoľvek bežných pomôcok alebo výstroja v letnom období. V priestore nasadenia družstvá plnili úlohy prípravy stravy, úpravy vody, budovania prístreškov a zakladania ohňa rôznymi spôsobmi. Získali tak vedomosti o tom, ako sa správať v prírode, úspešne ju využiť pre svoje potreby sebazáchovy a ako vyriešiť rôzne krízové situácie, ktoré môžu nastať.

Počas plnenia úloh v priestore  obdržali velitelia družstiev bojové rozkazy k vykonaniu taktického pešieho presunu cez jednotlivé kontrolné body do priestoru strelnice TPS Devičany. Pri ňom družstvá čelili rôznym nástrahám nepriateľa, natrénovali si činnosť a  orientáciu v neznámom teréne, naplánovanie trasy a rozhodovací proces. Po dorazení na strelnicu TPS Devičany pokračovali v plnení úloh cvičenia v streľbe  z ručných zbraní  Sa vz.58, UG vz.59, SVD-OPu a z Pi vz. 82.                                    

„Naučiť sa prežiť a byť schopný adekvátne reagovať na akúkoľvek situáciu hraničiacu s prežitím v prírode. Získať vedomosti a zručnosti, ktoré využijete nie len v krízovej situácii, ale aj v bežnom živote. To bolo účelom tohto výcviku“ skonštatoval na záver riadiaci zamestnania kpt. Ing. Miroslav OSIF a vyjadril spokojnosť s nasadením cvičiacich počas celého priebehu zamestnania.


Letné prežitieLetné prežitieLetné prežitieLetné prežitieLetné prežitieLetné prežitieLetné prežitieLetné prežitie

Autor: por. Kristína Kapustová - Dátum: 17.09.2014
Čítanosť: 4116
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share