Preskocit navigáciu

Pracovná návšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR v posádke Sereď


Pracovná návšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR v posádke Sereď

Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generálporučík Milan Maxim navštívil 17. septembra 2014 ženijný prápor pozemných síl v Seredi.Počas návštevy náčelníka generálneho štábu v ženijnom prápore sprevádzal aj zástupca veliteľa PS plukovník gšt. Karol Navrátil.

V úvode návštevy veliteľ ženijného práporu podplukovník Dalibor Jelínek privítal generálporučíka Maxima v posádke Sereď a predstavil hlavných funkcionárov ženijného práporu. Nasledoval brífing veliteľa žpr PS, kde bol náčelník generálneho štábu oboznámený s históriou, súčasnou štruktúrou, poslaním a hlavnými úlohami plnenými ženijným práporom vo výcvikovom roku 2014. Následne veliteľ ženijného práporu vo svojom vystúpení informoval náčelníka generálneho štábu o aktuálnom stave personálnej naplnenosti práporu a o projekte TISA, ktorého garantom za OS SR je práve ženijný prápor PS.

Po úvodnom brífingu si náčelník generálneho štábu prezrel priestory rekonštruovanej budovy jednotiek, kde sa zaujímal o stav a problémy spojené s rekonštrukciou tejto budovy. Ďalej si náčelník generálneho štábu prezrel priestory dielní a autoparku a priestory učebného bloku, kde sa oboznámil so stavom priestorov dočasne určených pre jednotky žpr PS. V neposlednom rade si náčelník generálneho štábu prezrel Sieň cti a tradícií, kde vykonal zápis do kroniky útvaru.

Na záver návštevy náčelník generálneho štábu poďakoval príslušníkom ženijného práporu za doterajšie plnenie úloh a poprial veľa úspechov do ďalšieho obdobia.


Pracovná návšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR v posádke SereďPracovná návšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR v posádke SereďPracovná návšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR v posádke SereďPracovná návšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR v posádke Sereď

Autor: žpr PS , Foto: čat. Michal Jelínek - Dátum: 18.09.2014
Čítanosť: 5602
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share