Preskocit navigáciu

Pot a dril heslom prijímača


Pot a dril heslom prijímača

Druhá polovica septembra sa pre nových príslušníkov 11. mechanizovaného práporu niesla v duchu „prijímača“, ktorého prioritným cieľom bolo osvojenie, rozšírenie a zdokonalenie základných bojových zručností.

Tím inštruktorov, pod velením nadrotmajstra Vladislava Turiaka, preveril nielen fyzickú zdatnosť profesionálnych vojakov, ale v priebehu niekoľkých dní prešli vojaci drilom v reakciách na kontakt s nepriateľom, odnos zranených, zaujímanie základne, pričom inštruktori dbali predovšetkým na správne osvojenie jednotlivých bojových zručností.

Vyvrcholením prvého týždňa bol sústredený poľný výcvik, počas ktorého si cvičiaci rozšírili vedomosti a zručnosti v budovaní prístreškov, spôsoby získavania pitnej vody, zakladanie ohňa a jeho prípadne maskovanie, či prípravu jedla, ktoré sú nevyhnutné pre život vojaka v poli. Prevažnú časť výcviku tvoril opäť nácvik reakcie na kontakt s nepriateľom, zaujímanie základne v spojení s prekonávaním nebezpečných zón, ktoré však prebiehali v nočných podmienkach. Práve v nočných podmienkach mali vojaci možnosť okúsiť svoje reakcie na únavu, spánkovú depriváciu, hlad a iné psychické faktory, ktoré ovplyvňujú bojovú činnosť. Noc plná akčných kontaktov, vytvorených imitačnou skupinou, bola ukončená 15km presunom do kasárni SNP.


Pot a dril heslom prijímačaPot a dril heslom prijímačaPot a dril heslom prijímačaPot a dril heslom prijímačaPot a dril heslom prijímačaPot a dril heslom prijímačaPot a dril heslom prijímača

Autor: por. Mgr. Ivana SLYŠKOVÁ , Foto: por. Mgr. Ivana SLYŠKOVÁ - Dátum: 25.09.2014
Čítanosť: 4675
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share