Preskocit navigáciu

Aj tento rok sme vybrali najlepšieho poddôstojníka a vojaka brigády


Aj tento rok sme vybrali najlepšieho poddôstojníka a vojaka brigády

Na pôde veliteľstva brigády bojového zabezpečenia (brbz) v Trenčíne dňa 21. októbra 2014 zasadla komisia pre výber najlepšieho poddôstojníka a vojaka Trenčianskej logistickej brigády. Komisia, zložená z 4 členov veliacich poddôstojníkov práporov brigády bojového zabezpečenia, vyberala toho najlepšieho z piatich nominovaných, medzi ktorými bola aj jedna žena. Na pleciach komisie, ktorú viedla nadrotmajsterka Anna Hlavatá poverená výkonom funkcie veliaceho poddôstojníka brbz, bolo zvážiť, kto bude najlepším poddôstojníkom poddôstojníckeho zboru vojakov a kto zas najlepším vojakom v hodnostnom zbore mužstva.

Kritéria pre výber toho najlepšieho sú náročné a získať podľa nich výborné hodnotenie si vyžaduje dennodennú prácu na sebe v mnohých oblastiach, ktoré by sa mali pozitívne odraziť aj profesionálnych vzťahoch s pracovným kolektívom. Je potrebné si udržiavať výbornú fyzickú zdatnosť, jazykovú spôsobilosť a mnoho ďalších posudzovaných faktorov. Ocenenie najlepšieho poddôstojníka a vojaka brigády je jedným z prostriedkov, ako stimulovať profesionálne konkurenčné prostredie v týchto hodnostných zboroch, tak ako ho definuje dlhodobý plán rozvoja OS SR. Individuálne ocenenie za príkladné plnenie služobných povinností zároveň posilňuje identifikáciu vojaka v Ozbrojených silách, poskytuje pozitívnu motiváciu a vzorový model pre služobne mladších vojakov,“ povedala nadrotmajsterka Hlavatá, predsedníčka komisie po úspešnom výbere dvoch najlepších.

Najlepším vojakom výcvikového roka 2014 hodnostnej kategórie mužstvo sa stal príslušník opravárenského práporu desiatnik Miroslav Nováčik a najlepším poddôstojníkom brigády výcvikového roka 2014 sa stal rotmajster Jozef Letanovský z multifunkčného práporu Hlohovec.

Stať sa najlepším vo svojej kategórii si naozaj vyžaduje mnoho sebazapierania a poctivej práce. Tá však prináša zaslúžené ovocie. Spoľahlivosť, cieľavedomosť a pracovitosť, ktoré sú najdôležitejšími vlastnosťami najlepších vojakov, im otvárajú možnosti účasti vo vojenských operáciách, získanie triedy vycvičenosti či možnosť reprezentovať Ozbrojené sily SR na verejnosti, a v neposlednom rade sa ich snaha odrazí v služobnom hodnotení.
Najlepším úprimne blahoželáme.







Aj tento rok sme vybrali najlepšieho poddôstojníka a vojaka brigády Aj tento rok sme vybrali najlepšieho poddôstojníka a vojaka brigády Aj tento rok sme vybrali najlepšieho poddôstojníka a vojaka brigády

Autor: kpt. Jana Téglašiová , Foto: nrtm. Anna Hlavatá - Dátum: 21.10.2014
Čítanosť: 6092
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share