Preskocit navigáciu

Poznáme najlepšieho poddôstojníka a príslušníka mužstva 2. mechanizovanej brigády


Poznáme najlepšieho poddôstojníka a príslušníka mužstva 2. mechanizovanej brigády
Na veliteľstve 2. mechanizovanej brigády v Prešove sa dňa 7. novembra 2014  uskutočnil výber najlepšieho vojaka hodnostného zboru mužstvo a najlepšieho poddôstojníka 2. mechanizovanej brigády za výcvikový rok 2014.
Komisia, zložená z veliacich poddôstojníkov práporov a oddielu 2. mb brigády, vybrala spomedzi piatich vojakov mužstva a štyroch poddôstojníkoch dvoch najlepších, ktorí splnili požadované kritéria. Výber prebiehal v dvoch kategóriách. Prvou bola kategória „mužstvo“, v ktorej boli zaradení vojaci v hodnostiach vojak 2. stupňa až desiatnik. V druhej kategórii súperili poddôstojníci v hodnostiach čatár až nadrotmajster. Najlepším vojakom hodnostnej kategórie mužstvo výcvikového roka 2014 sa stal desiatnik Jozef Bilohuščin -príslušník práporu ISTAR a najlepším poddôstojníkom 2. mechanizovanej brigády výcvikového roka 2014 sa stal nadrotmajster Martin Nič - príslušník 22.mechanizovaného práporu.
Stať sa najlepším vojakom mužstva a poddôstojníkom brigády si vyžaduje veľa úsilia pri splnení základných hodnotených kritérií, medzi ktoré patria výborná fyzická zdatnosť a služobné hodnotenie na požadovanej úrovni. Ďalšie doplnkové kritéria, ako sú jazyková spôsobilosť nominovaných, ich účasť vo vojenských operáciách, získanie triedy vycvičenosti, či ich reprezentácia Ozbrojených síl SR na verejnosti, spojené s adekvátnym vojenských vystupovaním, nám napomáhajú objektívnejšie zvážiť výber tých najlepších. Predmetné ocenenie je jedným z prostriedkov, ktorý napomáha stimulovať profesionálne konkurenčné prostredie  v rámci 2. mechanizovanej brigády, tak ako ho definuje dlhodobý plán rozvoja OS SR. Individuálne ocenenie za príkladné plnenie služobných povinností zároveň posilňuje identifikáciu vojaka v Ozbrojených silách, poskytuje pozitívnu motiváciu a vzorový model pre služobne mladších vojakov.
Najlepším úprimne blahoželáme.

Poznáme najlepšieho poddôstojníka a príslušníka mužstva 2. mechanizovanej brigádyPoznáme najlepšieho poddôstojníka a príslušníka mužstva 2. mechanizovanej brigády

Autor: šbnrtm. Miroslav Ferenc , Foto: kpt. Michal Vajda - Dátum: 12.11.2014
Čítanosť: 5992
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share