Preskocit navigáciu

Vojenská rada veliteľa pozemných síl a ukážkové zamestnanie v Nitre


Vojenská rada veliteľa pozemných síl a ukážkové zamestnanie v Nitre

Vojenská rada veliteľa pozemných síl sa tento krát konala v priestoroch 12. mechanizovaného práporu Nitra. Jej súčasťou bolo ukážkové zamestnanie pre určených funkcionárov generálneho štábu, pozemných síl, veliteľstiev brigád, práporov a podriadených útvarov a zložiek generálneho štábu.

Tento významný deň 13. november začal podaním hlásenia pri príchode veliteľovi pozemných síl brigádnemu generálovi Ondrějovi Novosadovi veliteľom 1. mechanizovanej brigády plukovníkom generálneho štábu Jánom Bujňákom a veliteľom 12. mechanizovaného práporu podplukovníkom Štefanom Acsaiom. Zasadanie vojenskej rady sa realizovalo v Sieni cti, slávy a tradícií nitrianskeho práporu. Po ukončení zasadnutia vojenskej rady sa následne skupiny účastníkov presunuli do auly, kde sa zahájilo ukážkové zamestnanie v oblasti zabezpečenia, evidencie a ukladania zbraní. Náčelník logistiky kapitán Andrej Kukla predniesol prítomným, ako sa má správne vykonávať zabezpečenie zbraní a materiálu v zbrojných skladoch. Prednášku obohatilo praktické video k danej problematike, ktoré prítomných zaujalo a rozpútalo diskusiu.

Po teoretickej prednáške a rozbore sa všetci presunuli do skladu zbraní, kde bola vykonaná praktická ukážka zabezpečenia, evidencie a ukladania zbraní, oprávnenia vstupu do skladísk zbraní a vykonávania kontrolnej činnosti v sklade zbraní. Ukážka bola pripravená na veľmi dobrej úrovni a bola prínosom pre všetkých zúčastnených. Cieľom ukážkového zamestnania bolo odhaliť príčiny, prijať opatrenia a predchádzať tak ďalším problémom. Na záver prebehlo preskúšanie účastníkov zamestnania formou testu z danej problematiky. Dosiahnuté výsledky z testov ukázali, že teoretická prednáška a praktická ukážka boli dobre pripravené a poskytli všetkým dôležité teoretické a praktické znalosti.

Tomuto dôležitému dňu predchádzala dôsledná príprava vonkajších a vnútorných priestorov, potrebného vybavenia, materiálu, dokumentácie a personálu pre zabezpečenie daných úloh spojených so zasadaním vojenskej rady veliteľa pozemných síl a s prípravou a vykonaním ukážkového zamestnania. Od začiatku mesiaca november príslušníci 12. mechanizovaného práporu zveľaďovali, upratovali kasárne a pripravovali ukážku v skladisku zbraní. Okrem toho sa im podarilo aj v rámci svojich možností „vdýchnuť novú tvár" Sieni cti, slávy a tradícií, v ktorej prebiehala vojenská rada.

Veliteľ nitrianskeho práporu plukovník Štefan Acsai vyjadril spokojnosť s vykonaním ukážkového zamestnania a s prácou svojich podriadených a dodal: „Verím, že teoretická prednáška a praktická ukážka splnila účel a v budúcnosti sa už nebudú opakovať chyby a nedostatky z minulosti.“ Vyjadril sa tiež, že bola preňho česť spolupracovať s veliteľstvom pozemných síl a podieľať sa na príprave vojenskej rady veliteľa pozemných síl.

 


Vojenská rada veliteľa pozemných síl a ukážkové zamestnanie v NitreVojenská rada veliteľa pozemných síl a ukážkové zamestnanie v NitreVojenská rada veliteľa pozemných síl a ukážkové zamestnanie v NitreVojenská rada veliteľa pozemných síl a ukážkové zamestnanie v NitreVojenská rada veliteľa pozemných síl a ukážkové zamestnanie v NitreVojenská rada veliteľa pozemných síl a ukážkové zamestnanie v NitreVojenská rada veliteľa pozemných síl a ukážkové zamestnanie v NitreVojenská rada veliteľa pozemných síl a ukážkové zamestnanie v NitreVojenská rada veliteľa pozemných síl a ukážkové zamestnanie v NitreVojenská rada veliteľa pozemných síl a ukážkové zamestnanie v Nitre

Autor: por. Ing. Kristína Kapustová , Foto: por. Ing. Kristína Kapustová - Dátum: 13.11.2014
Čítanosť: 4872
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share