Preskocit navigáciu

Výnimočnosť kulturistu čatára Škadru


Výnimočnosť kulturistu čatára Škadru

Len málo kto v minulosti absolvoval za sebou prípravu na tri prestížne súťaže. Príslušník levického 13. mechanizovaného práporu čatár Miroslav Škadra sa rozhodol zabojovať aj o miestenku na IFBB Majstrovstvá sveta 2014.

Po minuloročnom úspechu v kulturistickej kariére sa náš príslušník zúčastnil na IFBB Majstrovstvách Európy, kde získal zaslúžené prvé miesto. Počas jesennej súťažnej sezóny Škadra bodoval na troch súťažiach - Grand Prix PEPA Opava, kde obhájil tretie miesto a druhé miesto obsadil v súťaži Tatranský pohár.

Vďaka výraznému zlepšeniu a umiestneniu v predchádzajúcich súťažiach získal nomináciu na IFBB Majstrovstvách sveta konaných v dňoch 12. – 16. novembra v Brazílii. V kategórii mužov do 70 kg  postúpil spomedzi 25 registrovaných pretekárov do TOP 15, kde nakoniec obsadil skvelé desiate miesto.

Z troch slovenských reprezentantov, ktorí vycestovali do Brazílie, Miro prezentoval najlepšiu súťažnú formu, o čom svedčí aj fakt, že v súčasnosti mu patrí prvá priečka najúspešnejších kulturistov na Slovensku.

A ako uvádza Škadra na záver: „Kulturistika nie je len šport, je to prístup k cieľavedomému tvarovaniu ľudského tela, nekonečného sebazapierania a v končenom dôsledku je to životný štýl spojený s atribútmi, ktoré ľudí navzájom odlišujú alebo ich spájajú.“


Výnimočnosť kulturistu čatára ŠkadruVýnimočnosť kulturistu čatára ŠkadruVýnimočnosť kulturistu čatára ŠkadruVýnimočnosť kulturistu čatára Škadru

Autor: npor. Mgr. Markéta Vazovan Grácová , Foto: archív čat. Miroslav Škadra - Dátum: 28.11.2014
Čítanosť: 5637
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share