Preskocit navigáciu

Požehnanie Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie


Požehnanie Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie

Príslušníci kasárni SNP v Trenčíne včera dostali predčasný darček k Vianociam, ktorý im prinesie nové možnosti duchovného vyžitia priamo v areáli pracoviska.
Ordinár OS a OZ SR biskup Mons. František Rábek v tomto adventnom období, 15. decembra 2014 požehnal novozriadenú kaplnku pre brigádu bojového zabezpečenia Trenčín, ktorá bude niesť meno po Sedembolestnej Panne Márii. Slávnostnú svätú omšu celebroval spolu s Mons. Rábekom aj generálny vikár OS SR František Počurek a štábny kaplán brigády pplk. Stanislav Lipka, ktorý dostal novopožehnanú kaplnku do starostlivosti. Tento slávnostný zrod ďalšieho duchovného miesta pre veriacich v rámci mesta Trenčín si nenechali ujsť ani duchovní otcovia pôsobiaci v Trenčíne - dekan Trenčína Mons. Milan Kupčík, dekan veliteľstva PS OS SR Mons. Juraj Sitaš a duchovný otec mestskej časti Trenčín-Juh Jozef Varhaník.
Pozvanie na prvú slávnostnú omšu v kaplnke prijal aj veliteľ brigády bojového zabezpečenia plukovník Jozef Ševčík, veliteľ Úradu logistického zabezpečenia plukovník gšt. Ján Žarnovický a zástupca náčelníka štábu PS OS SR plukovník Ján Dreveňák.
Príslušníci brigády, ale aj ostatných vojenských útvarov Trenčína v blízkosti kasárni SNP, svojou početnou účasťou vyjadrili nadšenie z novej kaplnky – miesta, kde Boh hovorí s človekom a človek s Bohom. O hudobný doprovod sa s gitarou v ruke postaral npor. Repaský, ktorého spevom odprevádzali príslušníčky brigády a úradu logistického zabezpečenia.
Mons. Rábek vo svojej kázni upriamil pozornosť veriacich na úprimnosť človeka pred Bohom, ktorá ľudom v dnešnej dobe chýba a pretvárka aj samých pred sebou je bežnou praxou. „Obzvlášť v tejto na matériu zameranej dobe, kde sa pravda nenosí, ľudia strácajú citlivosť na hriech a sebaklam dokonale nahrádza zrkadlo svedomia. Bez pravdy však človek nerastie, nepribližuje sa ľudom ani Bohu. Nik nehovorí, že sa pravda ľahko počúva či vníma od iných, no oslobodzuje a mení životy. A tí čo dovidia za obzor vedia, že vždy ich mení k lepšiemu.“
Kaplnka Sedembolestnej Panny Mária je od dnešného dňa otvorená pre pastoračné potreby veriacich v kasárňach SNP Trenčín.


Požehnanie Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie 1Požehnanie Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie 1Požehnanie Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie 1Požehnanie Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie 1Požehnanie Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie 2Požehnanie Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie 2Požehnanie Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie 2Požehnanie Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie 2Požehnanie Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie 3Požehnanie Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie 3Požehnanie Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie 3

Autor: kpt. Téglašiová Ve bbz - Dátum: 16.12.2014
Čítanosť: 7210
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share