Preskocit navigáciu

Vojaci odpálili z nábrežia 20 novoročných sálv


Vojaci odpálili z nábrežia 20 novoročných sálv

Delostrelci z michalovského samohybného delostreleckého oddielu dnes privítali Nový rok v Bratislave na Tyršovom nábreží. Dvadsať slávnostných sálv zaznelo z nábrežia presne o 14.00 pri príležitosti 22. výročia vzniku Slovenskej republiky a Ozbrojených síl SR.

„Som rád, že si aj takto pripomíname vznik samostatnej Slovenskej republiky a ozbrojených síl. Slovenská republika je dôveryhodným štátom a veľmi ma teší, že aj naši vojaci dlhodobo dokazujú, že tak doma, ako aj v zahraničí robia Slovenskej republike dobré meno,“ uviedol štátny tajomník rezortu obrany Miloš Koterec.

Delostrelci dnes odpálili slávnostné salvy zo šiestich 122 milimetrových húfnic D-30A. Prvý výstrel tejto novodobej tradície zaznel v Bratislave 1. januára 1994 a odvtedy sa táto tradícia koná každoročne.


Vojaci odpálili z nábrežia 20 novoročných sálvVojaci odpálili z nábrežia 20 novoročných sálvVojaci odpálili z nábrežia 20 novoročných sálvVojaci odpálili z nábrežia 20 novoročných sálvVojaci odpálili z nábrežia 20 novoročných sálvVojaci odpálili z nábrežia 20 novoročných sálvVojaci odpálili z nábrežia 20 novoročných sálv

Autor: MO SR , Foto: MO SR - Dátum: 01.01.2015
Čítanosť: 4487
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share