Preskocit navigáciu

Spomínať sa musí!


Spomínať sa musí!

Prešovčania si 19. januára už tradične pripomenuli oslobodenie Prešova vojskom sovietskej armády. Sedemdesiate výročie tejto významnej udalosti si v pamäti oživili nielen pamätníci, predstavitelia mesta, ale pristavovali sa aj náhodní okoloidúci. Pri tejto príležitosti vzdali prešovskí profesionáli 2. mechanizovanej brigády (2.mb) úctu obetiam 2. svetovej vojny.
Pietny akt sa začal vzdaním úcty kladením vencov k Pamätníku osloboditeľov a pokračoval k Pamätníku obetí gestapa na Konštantínovej ulici, ktorého sa okrem predstaviteľov miestnej samosprávy, štátnej správy a ďalších významných predstaviteľov zúčastnil aj zástupca veliteľa 2.mb plukovník Parimucha. Položením venca k Pamätníku osloboditeľov na námestí v Prešove si uctil obete vojny.
Chladné a sychravé počasie tohto januárového dňa vo všetkých prítomných umocňovalo myšlienku na ťažké podmienky pri oslobodzovaní ďalších miest na východe Slovenska, kde príslušníci 2. mb, okrem pietnej spomienky v meste Prešov, vzdali hold padlým aj v nasledujúcich mestách – Bardejove, Košiciach, Vranove nad Topľou, Svidníku a Sabinove čím prispeli k dôstojnému priebehu týchto pietnych stretnutí.


Spomínať sa musí!Spomínať sa musí!Spomínať sa musí!Spomínať sa musí!Spomínať sa musí!Spomínať sa musí!Spomínať sa musí!Spomínať sa musí!Spomínať sa musí!Spomínať sa musí!Spomínať sa musí!Spomínať sa musí!

Autor: npor. Ing. Jaroslav Melega , Foto: autor - Dátum: 19.01.2015
Čítanosť: 4851
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share