Preskocit navigáciu

Mountain summer special – 1.fáza


Mountain summer special – 1.fáza

     Určení velitelia všetkých stupňov a príslušníci štábu 22. mechanizovaného práporu (22.mpr) Michalovce dňa 24. februára absolvovali vo vlastných priestoroch teoretickú prípravu z oblasti vedenia boja v horskom a zalesnenom teréne.
     Odznelo viacero mimoriadne zaujímavých prednášok, v ktorých jednotliví zástupcovia rôt analyzovali vojenské operácie vykonané práve v prostredí horského a zalesneného terénu. Zúčastnení sa tak dozvedeli množstvo informácií o priebehu bojov a operácií v známych lokalitách: Operácia SUDWIND – Boje o „Hronské predmostie“, Operácia ANAKONDA – Afganistan, Partizánske boje vo Vihorlatských vrchoch, Bitka o Ardény. 
     Zamestnanie stručne zhrnul a vyhodnotil náčelník operačného oddelenia kapitán Žoffčák, ktorý na záver dodal: „V priebehu dnešného zamestnania Vám bolo podané množstvo cenných informácií z oblasti vedenia boja v tak špecifickom prostredí, ako je horský a zalesnený terén. Verím, že dané informácie, spolu s praktickými skúsenosťami, plnohodnotne a účelne odovzdáte svojím podriadeným po absolvovaní 2. praktickej fázy výcviku vo výcvikovom priestore vojenského obvodu Lešť.“ Práve tam sa totiž presunie už 2. marca v skorých ranných hodinách prvá polovica určených príslušníkov práporu, ktorí si počas dvojtýždňového náročného kurzu precvičia základné lezecké činnosti, spojené s prekonávaním skalnatého terénu, prírodných prekážok a s orientáciou v horskom teréne počas dňa i noci.


Mountain summer special – 1.fázaMountain summer special – 1.fázaMountain summer special – 1.fázaMountain summer special – 1.fázaMountain summer special – 1.fázaMountain summer special – 1.fázaMountain summer special – 1.fázaMountain summer special – 1.fáza

Autor: npor. Jozef SAKARA , Foto: npor. Jozef SAKARA - Dátum: 26.02.2015
Čítanosť: 4457
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share