Preskocit navigáciu

Veliteľ brigády zhodnotil uplynulý výcvikový rok 2014


Veliteľ brigády zhodnotil uplynulý výcvikový rok 2014

Výcvikový rok 2014 je definitívne za nami. Poslednou bodkou bolo zhodnotenie plnenia úloh postavených pred brigádu bojového zabezpečenia (bbz) v tomto období, ktoré sa uskutočnilo v rámci veliteľského zhromaždenia veliteľa bbz 5.marca 2015 v posádke Martin.
V rámci veliteľského zhromaždenia veliteľ brigády plukovník Jozef Ševčík privítal na pôde opravárenského práporu zástupcu veliteľa pozemných síl (PS), brigádneho generála Juraja Krištofoviča a náčelníka oddelenia materiálového manažmentu a služieb pozemných síl podplukovníka Petra Dolinaya, ktorí prijali pozvanie veliteľa brigády.
Teoretická časť veliteľského zhromaždenia bola zameraná na Národné ciele 2013 a objasnenie operačného plánovacieho postupu, ktoré vo svojom vystúpení objasnil náčelník štábu brigády podplukovník Jozef Gažica. Veliteľ brigády plukovník Jozef Ševčík vo vyhodnotení výcvikového roka 2014 zhodnotil pozitíva, ale aj nedostatky, ktoré sa pri plnení úloh vyskytli po odborných oblastiach. Štáby podriadených práporov boli vyhodnotením smerované na čo je potrebné položiť dôraz pri výcviku v nasledujúcom výcvikovom roku.
„Som rád, že môžem konštatovať splnenie hlavných priorít brigády, ale i ďalších dielčích logistických úloh, bez ktorých by prioritné úlohy boli splnené len veľmi ťažko. Úloh nebolo málo a aj keď s menšími nedostatkami sme sa s nimi popasovali úspešne. Som toho názoru, že plnenie úloh poslania brigády bojového zabezpečenia – teda plnenie logistických úloh je proces, ktorý vždy vyplaví na svetlo nedostatky, ale na druhej strane aspoň vieme, na čom treba do budúcna popracovať, čo zlepšovať, ak je to v našich silách. Ďakujem Vám všetkých za prácu, ktorá priniesla výsledky, za prínos, ktorý ako tím pre túto brigádu prinášate. “ poďakoval veliteľ brigády plukovník Ševčík príslušníkom brigády.
Zástupca veliteľa PS brigádny generál Krištofovič, nadviazal na slová veliteľa brigády a vo svojom príhovore motivoval štábnych dôstojníkov ku kreatívnemu prístupu pri riešení problémových situácii, ktoré si vždy vyžadujú jasné a jednoznačné rozhodnutia. Rovnako poďakoval zúčastneným príslušníkom brigády za aktívny prístup pri plnení úloh uplynulého roka.
V popoludňajšej a tiež záverečnej časti veliteľského zhromaždenia bola pre zúčastnených pripravená ukážka vykonávania vstupných a výstupných prehliadok, ktorými technika prechádza počas prípravy na letnú prevádzku. Praktická ukážka bola zameraná na porovnanie vykonávania prehliadok na starších a nových typoch prevádzkovej techniky brigády. Špecialisti opravárenského práporu Martin vysvetlili zúčastneným metodiku vykonávania prehliadok na vybraných druhoch techniky, ako boli napríklad: dielenský kontajner, Landrover, Multilift, Tatra 815 valník, či prístroje na nočné pozorovanie, komunikačné prostriedky a elektrocentrály.


Veliteľ brigády zhodnotil uplynulý výcvikový rok 2014Veliteľ brigády zhodnotil uplynulý výcvikový rok 2014Veliteľ brigády zhodnotil uplynulý výcvikový rok 2014Veliteľ brigády zhodnotil uplynulý výcvikový rok 2014Veliteľ brigády zhodnotil uplynulý výcvikový rok 2014 2Veliteľ brigády zhodnotil uplynulý výcvikový rok 2014 2Veliteľ brigády zhodnotil uplynulý výcvikový rok 2014 2Veliteľ brigády zhodnotil uplynulý výcvikový rok 2014 2Veliteľ brigády zhodnotil uplynulý výcvikový rok 2014 3Veliteľ brigády zhodnotil uplynulý výcvikový rok 2014 3Veliteľ brigády zhodnotil uplynulý výcvikový rok 2014 3Veliteľ brigády zhodnotil uplynulý výcvikový rok 2014 3

Autor: kpt. Téglašiová - Ve bbz , Foto: Ve bbz Trenčín, oppr Martin - Dátum: 06.03.2015
Čítanosť: 6004
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share