Preskocit navigáciu

Preverenie stavu pohotovosti deklarovaných jednotiek


Preverenie stavu pohotovosti deklarovaných jednotiek
Za účelom preverenia pohotovosti a pripravenosti deklarovaných jednotiek do NRF (sily reakcie NATO) veliteľ pozemných síl uviedol deklarovaný príspevok NRF 2015 do pohotovosti. Nácviku aktivácie sa zúčastnili jednotky, ktoré sú zaradené do NRF 2015, ktorý je tvorený predovšetkým jednotkami z 22. mechanizovaného práporu Michalovce. 
 
V dňoch 10. až 12. marca 2015 sa uskutočnil nácvik aktivácie deklarovaného príspevku NRF 2015, ktorý v tomto roku drží pohotovosť („stand-by“ fáza). Počas pohotovosti boli preverené stanovené úlohy, ktoré musí tento prvok splniť do doby odchodu mimo územia Slovenskej republiky. Na jednotlivých stupňoch velenia a riadenia boli preverené spôsoby vyrozumievania predurčených osôb, bola vykonaná kontrola spracovania dokumentácie, ako aj kontrola materiálu. Taktiež v rámci aktivácie bol preverený spôsob nadviazania súčinnosti so zásobovacími základňami a prepravcami.
 
Vyčlenené jednotky pre NRF sú na základe politických záväzkov Slovenskej republiky pripravené vyčleniť sily a prostriedky na demonštráciu sily a zabezpečenie vojenskej prítomnosti NATO na podporu operácie podľa článku 5 Washingtonskej zmluvy alebo pre operácie medzinárodného krízového manažmentu mimo územia SR a stiahnutí deklarovaných príspevkov.


Autor: Sek VePS OS SR , Foto: ilustračné foto - Dátum: 11.03.2015
Čítanosť: 4489
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share