Preskocit navigáciu

Logistická brigáda preverovala svoje deklarované jednotky


Logistická  brigáda preverovala svoje deklarované jednotky

V uplynulých troch dňoch brigáda bojového zabezpečenia preverila svoje príspevky vyčleňované do deklarovaných síl pre NATO Response Forces 2015 (NRF 2015), ktoré sú aktuálne pripravené k nasadeniu do operácie pod taktovkou NATO. Obdobie pohotovosti jednotiek na nasadenie tzv. STAND BY fáza, počas ktorej sú tieto jednotky pre NRF 2015 pripravené kedykoľvek k nasadeniu, potrvá do konca kalendárneho roka 2015.
Brigáda bojového zabezpečenia vyčleňuje do deklarovaných príspevkov pre NRF 2015 zo svojich štruktúr národný podporný prvok (National support element – NSE) teda špecifickú logistickú jednotku.
Pri cvičnej aktivácii bolo jednou z hlavných úloh NSE splniť reakčný čas stanovený na aktiváciu k odchodu plnenia úloh v prospech NATO mimo naše územie. Samotná aktivácia preverila aj zosúladenie činnosti určených osôb na jednotlivých stupňoch velenia, cez ktoré aktivačný rozkaz z NATO preniká k deklarovanej jednotke. Cvičnou aktiváciou sa u NSE preverilo, či je jednotka schopná splniť čiastkové úlohy pred samotným nasadením, týkajúce sa personálnej administratívy nasadzovaných vojakov, naloženia vezeného materiálu, kontroly technického stavu nasadzovaných vozidiel a ďalších prostriedkov. Ich nasledujúcou úlohou bolo nadviazať súčinnosť s ďalšími vyčleňovanými príspevkami ostatných útvarov Ozbrojených síl a stmeliť sa v kompaktný celok k presunu do predurčeného miesta odletu do operácie, ktorý bol stanovený cvične.
Aktivácia preukázala, že systém vyrozumenia brigády bojového zabezpečenia spĺňa požiadavky na časové normy pre aktiváciu NSE pre NRF 2015. Vycvičenosť nasadzovaných vojakov je na požadovanej úrovni a teda každý vie, čo je jeho úlohou pri procese nasadenia.
Personálne obsadenie NSE, je tvorené profesionálnymi vojakmi brigádnych práporov, opravárenského práporu Martin, multifunkčného práporu Hlohovec, dopravného práporu Hlohovec a rovnako aj veliteľstva brigády bojového zabezpečenia v Trenčíne.


Logistická  brigáda preverovala svoje deklarované jednotkyLogistická  brigáda preverovala svoje deklarované jednotkyLogistická  brigáda preverovala svoje deklarované jednotkyLogistická  brigáda preverovala svoje deklarované jednotkyLogistická  brigáda preverovala svoje deklarované jednotky 2Logistická  brigáda preverovala svoje deklarované jednotky 2

Autor: kpt. Téglašiová - Ve bbz - Dátum: 13.03.2015
Čítanosť: 5448
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share