Preskocit navigáciu

Prešovské letisko navštívila exkurzia z leteckej fakulty v Košiciach


Prešovské letisko navštívila exkurzia z leteckej fakulty v Košiciach
Život vysokoškolákov, to nie je len samá teória a sedenie nad knihami. Niekedy sa dá vzdelávať aj pútavejšou formou, ktorú v tomto prípade zažili študenti Leteckej fakulty Technickej univerzity v Košiciach.
V piatok 27. marca 2015 zavítalo na pôdu vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša 18 študentov z odboru riadenia leteckej dopravy. Počas praktického vyučovania, ktoré v ich prípade býva skôr výnimkou ako zvykom, si mohla návšteva zblízka pozrieť práce spojené so zabezpečením letovej činnosti a získať odpovede na mnohé otázky, ktoré sa v knihách nedočítajú. Exkurzia sa začala v priestoroch palivového hospodárstva útvaru, kde im odborný personál vysvetlil proces príjmu, uskladnenia, testovania a v konečnom štádiu aj tankovania paliva. Nasledujúcou zastávkou bola vojenská hasičská jednotka (VHJ). Študenti si pozreli i vyskúšali technické pomôcky a prostriedky, s ktorými sú príslušníci VHJ pripravení každodenne zasahovať pri letovej činnosti a ďalších pohotovostiach. Ako vyzerá letová činnosť v praxi, videli študenti pri výsadkoch, ukážke zlaňovania a záchrany raneného. Ďalším neoceniteľným zážitkom bola pre exkurziu návšteva hangárov, v ktorých mali možnosť vidieť opravy a predpísané práce na vrtuľníkoch, či rekonštrukciu historického lietadla Avia B-33. Pocit pilota vrtuľníka zažili študenti v priestoroch leteckého simulátora Mi-17 MODER, v ktorom absolvujú výcvik aj osádky vrtuľníkového krídla.
Dúfame, že nadšenie, ktoré bolo vidieť nie len na tvárach študentov, ale aj ich učiteľoch pri odchode z prešovského letiska, ich bude motivovať pri ďalšej práci a štúdiu. A kto vie, možno niektorých z tejto exkurzie budeme o chvíľu nazývať našími kolegami.
 

Prešovské letisko navštívila exkurzia z leteckej fakulty v KošiciachPrešovské letisko navštívila exkurzia z leteckej fakulty v KošiciachPrešovské letisko navštívila exkurzia z leteckej fakulty v KošiciachPrešovské letisko navštívila exkurzia z leteckej fakulty v KošiciachPrešovské letisko navštívila exkurzia z leteckej fakulty v KošiciachPrešovské letisko navštívila exkurzia z leteckej fakulty v KošiciachPrešovské letisko navštívila exkurzia z leteckej fakulty v KošiciachPrešovské letisko navštívila exkurzia z leteckej fakulty v KošiciachPrešovské letisko navštívila exkurzia z leteckej fakulty v KošiciachPrešovské letisko navštívila exkurzia z leteckej fakulty v Košiciach

Autor: npor. Ing. Daniel NEHILA , Foto: npor. Ing. Daniel NEHILA - Dátum: 30.03.2015
Čítanosť: 7974
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share