Preskocit navigáciu

Príprava vojakov do operácie v Afganistane


Príprava vojakov do operácie v Afganistane  

Záverečný výcvik vojakov, vybraných do operácie Resolute Support v Afganistane, organizoval 12. mechanizovaný prápor v Nitre. Po dvojtýždňovom odbornom výcviku zakončili vojaci svoju prípravu štábnym nácvikom, pod riadením náčelníka štábu 12. mechanizovaného práporu majora Jozefa Csákyho. Veliteľ práporu podplukovník Štefan Acsai v úvode vyjadril svoje presvedčenie o pripravenosti príslušníkov najbližšej rotácie na nasadenie a poprial im veľa úspechov počas záverečného cvičenia.

Témou štábneho nácviku bolo naplánovať návštevu afganského ministra obrany v priestoroch vojenskej základne v Kábule, kde je umiestnená slovenská jednotka NSE. Samotný nácvik začal 24. marca, keď veliteľ jednotky major Richard Beniak obdržal varovný rozkaz o plánovanej návšteve ministra obrany. Po dôkladnej spravodajskej analýze si veliteľ vybral jednu z rozpracovaných alternatív návštevy a vydal operačný rozkaz. Štábny nácvik preveril odbornú a jazykovú pripravenosť našich vojakov na plnenie úloh v medzinárodnom prostredí. Všetci vojaci zaradení do výcviku absolvovali v pondelok 30. marca v Nitre záverečné pohovory a pred samotným vyslaním do operácie v Afganistane ich čaká ešte jeden udržiavací výcvik.


Príprava vojakov do operácie v AfganistanePríprava vojakov do operácie v AfganistanePríprava vojakov do operácie v AfganistanePríprava vojakov do operácie v AfganistanePríprava vojakov do operácie v AfganistanePríprava vojakov do operácie v AfganistanePríprava vojakov do operácie v Afganistane

Autor: npor. Peter Poldruhák , Foto: npor. Peter Poldruhák - Dátum: 01.04.2015
Čítanosť: 3745
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share