Preskocit navigáciu

Výcvik v preprave po železnici


Výcvik v preprave po železnici  

Odborný výcvik v preprave vojsk po železnici absolvovali príslušníci 12. mechanizovaného práporu v dňoch 27.-28. apríla pod odborným dohľadom príslušníka Centra vojenskej dopravy.

Prvý deň výcviku bol zameraný na teoretickú prípravu príslušníkov práporu. Riadiaci zamestnania podplukovník Štefan Acsai položil hlavný dôraz na pravidlá správania sa osôb v priestoroch železničnej stanice a bezpečnostné opatrenia pri organizácii vojenských železničných prepráv.

Druhý deň výcviku pokračoval praktickou časťou na železničnej stanici v Nitre. Hlavnou úlohou bolo precvičiť preberanie a odovzdávanie železničných vozňov, prípravu železničných vozňov na nakladanie techniky, príprava a materiálne zabezpečenie vlakovej stráže, upevňovanie techniky na železničných vozňoch v súlade s platnými štandardmi a predpismi a zdokonalenie zásad navádzania techniky.

„Výcvik v preprave po železnici je dôležitou súčasťou prípravy mechanizovaného práporu počas roka. Keďže je 12. mechanizovaný prápor tento rok v silách nižšej pripravenosti, absolvujeme takýto výcvik len raz v roku, preto sme sa zamerali na dôkladnú prípravu. Vodiči si vyskúšali nájazd na železničné vozne a velitelia zase navádzanie vozidiel.“ vysvetlil veliteľ práporu podplukovník Acsai.


Výcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železnici

Autor: npor. Peter Poldruhák , Foto: npor. Peter Poldruhák - Dátum: 29.04.2015
Čítanosť: 3563
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share