Preskocit navigáciu

Pripomenuli sme si 70. výročie druhej svetovej vojny


Pripomenuli sme si 70. výročie druhej svetovej vojny

Už zajtra 8. mája 2015 uplynie presne 70 rokov od víťazstva nad fašizmom a skončenia druhej svetovej vojny v Európe, ktorá poznačila osudy ľudí na celom svete.
Odznením štátnej hymny a prečítaním rozkazu prezidenta Slovenskej republiky si predmetné udalosti okrúhleho výročia ukončenia 2. svetovej vojny v Európe, pripomenuli práve dnes aj príslušníci a zamestnanci prešovskej mechanizovanej brigády slávnostným nástupom.
V jeho závere boli pri tejto príležitosti prečítané rozkazy náčelníka Generálneho štábu OS SR o udelení vojenských medailí a vojenských odznakov vojakom, ktorí svojim profesionálnym prístupom k plneniu úloh v uplynulom období osobne prispeli k rozvoju OS SR. Ocenení príslušníci si tieto ocenenia prevzali z rúk veliteľa 2.mb plukovníka gšt. Martina Stoklasu.
Druhá svetová vojna bola najväčším a najkrvavejším ozbrojeným konfliktom v dejinách ľudstva. V druhej svetovej vojne prišlo o život približne 60 miliónov ľudí, z toho väčšina civilistov. Nemecko podpísalo kapituláciu 8. mája 1945 v Berlíne.


Pripomenuli sme si 70. výročie druhej svetovej vojnyPripomenuli sme si 70. výročie druhej svetovej vojnyPripomenuli sme si 70. výročie druhej svetovej vojnyPripomenuli sme si 70. výročie druhej svetovej vojnyPripomenuli sme si 70. výročie druhej svetovej vojnyPripomenuli sme si 70. výročie druhej svetovej vojny

Autor: npor. Ing. Jaroslav Melega , Foto: rtm. Jaroslav Spišiak - Dátum: 07.05.2015
Čítanosť: 3965
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share