Preskocit navigáciu

Príprava na medzinárodné cvičenie ENGINEER RESCUERS 2015


Príprava na medzinárodné cvičenie ENGINEER RESCUERS 2015
V posádke Sereď vrcholí príprava na medzinárodné cvičenie ENGINEER RESCUERS 2015, ktoré bude vykonané na území Slovenskej republiky v Seredi a na území Českej republiky v Přerove, Libavej a Kojetíne v dňoch 8. – 14. mája 2015.
 
Cvičeniu predchádzalo bilaterálne stretnutie ministrov obrany SR a ČR, v rámci ktorého sa obe strany dohodli na vykonaní spoločného cvičenia ženijných jednotiek so zameraním na znižovanie následkov živelných katastrof. Na základe výsledkov uvedených rokovaní náčelník GŠ OS SR vydal 21. mája 2014 iniciačné nariadenie na plánovanie a vykonanie spoločného cvičenia ženijných jednotiek OS SR a AČR „Engineer Rescuers“, s cieľom preveriť schopnosti ženijných jednotiek OS SR a AČR plniť úlohy v spoločnej humanitárnej operácii pri odstraňovaní následkov živelnej pohromy veľkého rozsahu a pomoci civilnému obyvateľstvu na území dvoch susediacich štátov.
 
Počas cvičenia v stredu 13. mája sa uskutoční pre pozvaných hostí "DV deň" (Distinguished Visitors Day - deň vážených hostí), v rámci ktorého budú vykonané statické a dynamické ukážky v priestoroch cvičiska Váh v Seredi, medzi inými záchrana topiaceho a uvoľnenie zatopenej techniky, zriadenie prievozového prepraviska, plavidlového prepraviska PTS 10, budovanie nízkovodného dreveného mostu, zriadenie drevozávodu, príprava a rezanie drevených prvkov pre výstavbu nízkovodného dreveného mostu, dynamická ukážka premostenia prekážky mostným tankom MT-55 a statické ukážky techniky domáceho krízového manažmentu (UNC 1203, JCB, VOLVO, AKTIS, Tatra T-815-7, Zodiac, OK BIV s príslušenstvom, výstroj potápača).

Príprava na medzinárodné cvičenie ENGINEER RESCUERS 2015Príprava na medzinárodné cvičenie ENGINEER RESCUERS 2015

Autor: npor. Slezáková - žpr PS , Foto: žpr PS - Dátum: 07.05.2015
Čítanosť: 4777
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share