Preskocit navigáciu

Futbalový zápas medzi vojakmi z Nitry a vojakmi z Anglicka


Futbalový zápas medzi vojakmi z Nitry a vojakmi z Anglicka  

Na konci roka 2014 požiadali predstavitelia anglického vojenského športu o odohratie exhibičného futbalového zápasu medzi Slovenskom a Anglickom. Táto skvelá myšlienka sa stretla s veľkým záujmom. Ako reakcia na túto žiadosť organizovali Ozbrojené sily Slovenskej republiky (OS SR) Majstrovstvá Ozbrojených síl vo futbale pod záštitou vzdušných síl v Spišskej Belej na konci apríla. Víťazom majstrovstiev sa stalo družstvo 12. mechanizovaného práporu, ktoré sa stalo základom reprezentačného družstva, ku ktorému pribudli ďalší jednotlivci, ktorí vynikli na tomto turnaji. Reprezentačné družstvo tak tvorilo 18 profesionálnych vojakov.

Slovenskí vojaci absolvovali krátku spoločnú prípravu v termíne 26.-27. mája v okolí Nitry. Vo futbalových zápasoch sa stretli s mužstvom z obce Pohranice a Veľké Zálužie.  Samotný exhibičný zápas sa konal 29. mája na ihrisku Národného tréningového centra v Poprade. Herný systém zápasu bol stanovený na 2 x 30 minút s 15 minútovou prestávkou.

Zápas sa skončil výsledkom 1:4 pre anglický vojenský výber a organizátori sa predbežne dohodli na odvetnom zápase na anglickej pôde.


Futbalový zápas medzi vojakmi z Nitry a vojakmi z AnglickaFutbalový zápas medzi vojakmi z Nitry a vojakmi z AnglickaFutbalový zápas medzi vojakmi z Nitry a vojakmi z AnglickaFutbalový zápas medzi vojakmi z Nitry a vojakmi z AnglickaFutbalový zápas medzi vojakmi z Nitry a vojakmi z AnglickaFutbalový zápas medzi vojakmi z Nitry a vojakmi z Anglicka

Autor: npor. Peter Poldruhák , Foto: OS SR - Dátum: 05.06.2015
Čítanosť: 3557
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share