Preskocit navigáciu

Júnové strelecké zamestnanie obohatené o streľbu na terč Pepper Popper


Júnové strelecké zamestnanie obohatené o streľbu na terč Pepper Popper

Preveriť profesionálnych vojakov Veliteľstva 1. mechanizovanej brigády z predmetov bojovej prípravy základných bojových zručností a streleckej prípravy bolo cieľom zdokonaľovacej prípravy dňa 11. júna v posádkovom cvičisku Lipovník, pod vedením náčelníka štábu topoľčianskej brigády podplukovníka Ľubomíra Podhorca.

Účelom zamestnania bolo dôkladne precvičiť činnosť z vybraných oblastí taktickej a  streleckej prípravy. Po úvodnej kontrole prítomnosti, poučení o dodržiavaní bezpečnostných opatrení, i následným oboznámením s tematikou zamestnania nasledovalo rozdelenie do štyroch skupín.

V rámci taktickej prípravy bola precvičovaná tematika zameraná na zvládnutie činností súvisiacich s plnením úloh cvičení strelieb tzv. Weapon Handling – manipulácia so zbraňou. Na pracovisku s číslom dva bola vykonaná streľba z pištole vzor 82 na pevné ciele, na nekryte ležiacu figúru s kruhmi na ráme s rozmermi 0,75 x 0,75 mm. Zaujímavosťou júnových strelieb pre všetkých cvičiacich bola streľba z pištole vzor 82 na kovový cieľ, účelom ktorej bolo zasiahnuť šesťkrát kovový terč Pepper Popper padajúci po zásahu vo vzdialenosti desať metrov. Z oblasti Radiačnej, chemickej a biologickej ochrany boli cvičiaci preverení zo  spôsobov bezpečného odkladania kontaminovaných prostriedkov individuálnej ochrany, ktorej súčasťou bolo aj použitie ochrannej masky OM-10, OM-10M, OM-99, protichemickej súpravy JP-75 a ochranného protichemického filtračného odevu SARATOGA v súlade s jednotlivými stupňami RCHB ohrozenia.

Po šesťhodinovom náročnom zamestnaní záver patril slovám riadiaceho zamestnania podplukovníkovi Podhorcovi, ktorý vyhodnotil stanovené úlohy ako splnené a vysoko vyzdvihol iniciatívny prístup inštruktorov, ktorí plnili úlohy na jednotlivých pracoviskách.


Júnové strelecké zamestnanie obohatené o streľbu na terč Pepper PopperJúnové strelecké zamestnanie obohatené o streľbu na terč Pepper PopperJúnové strelecké zamestnanie obohatené o streľbu na terč Pepper PopperJúnové strelecké zamestnanie obohatené o streľbu na terč Pepper PopperJúnové strelecké zamestnanie obohatené o streľbu na terč Pepper PopperJúnové strelecké zamestnanie obohatené o streľbu na terč Pepper PopperJúnové strelecké zamestnanie obohatené o streľbu na terč Pepper PopperJúnové strelecké zamestnanie obohatené o streľbu na terč Pepper PopperJúnové strelecké zamestnanie obohatené o streľbu na terč Pepper PopperJúnové strelecké zamestnanie obohatené o streľbu na terč Pepper PopperJúnové strelecké zamestnanie obohatené o streľbu na terč Pepper PopperJúnové strelecké zamestnanie obohatené o streľbu na terč Pepper Popper

Autor: npor. Mgr. Markéta Vazovan Grácová , Foto: autor - Dátum: 12.06.2015
Čítanosť: 4526
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share