Preskocit navigáciu

Kontroly zladenosti družstiev s bojovou streľbou na Lešti


Kontroly zladenosti družstiev s bojovou streľbou na Lešti

           V rámci prípravy pre mechanizovanú práporovú skupinu prebieha od 19. júna do 10. júla vyvedenie jednotiek 11. mechanizovaného práporu (11.mpr) Martin v priestoroch Centra Výcviku Lešť.  

Počas tohto obdobia bude precvičené široké spektrum spôsobilostí. Jednotky 11.mpr vyvedené v týchto dňoch na Lešti precvičujú boj v zastavanom priestore v streleckých halách s použitím ostrej munície a na bojovej technike vykonávajú nácvik obranných a útočných operácií. Zavŕšením výcvikového úsilia jednotiek je vykonanie kontroly zladenosti mechanizovaných družstiev, družstiev palebnej podpory a vykonanie bojových strelieb.

Zamestnania počas niekoľkotýždňového vyvedenia na Lešti riadia organickí velitelia jednotiek, za prítomnosti funkcionárov veliteľstva  a štábu martinského práporu, ktorých úlohou je kontrola a metodická pomoc cvičiacim jednotkám. Na základe výsledkov minulotýždňovej kontroly zladenosti družstiev a bojových strelieb 3. mechanizovanej roty, veliteľ práporu podplukovník Milan Cvik, ktorý je zároveň aj veliteľom vyvedených vojsk, vyjadril spokojnosť  s dosiahnutým hodnotením.

Tento typ intenzívneho výcviku a vyvedenie vojsk „do poľa“ je kľúčovým faktorom pre dosiahnutie požadovaných spôsobilostí a priblíženie sa k reálnym bojovým podmienkam. V rámci nasledujúceho výcvikového roku bude prápor okamžitej reakcie kapitána Jána Francisciho nielen zaradený do mechanizovanej práporovej skupiny, ale bude tvoriť jej jadro.


Kontroly zladenosti družstiev s bojovou streľbou na LeštiKontroly zladenosti družstiev s bojovou streľbou na LeštiKontroly zladenosti družstiev s bojovou streľbou na LeštiKontroly zladenosti družstiev s bojovou streľbou na LeštiKontroly zladenosti družstiev s bojovou streľbou na LeštiKontroly zladenosti družstiev s bojovou streľbou na LeštiKontroly zladenosti družstiev s bojovou streľbou na LeštiKontroly zladenosti družstiev s bojovou streľbou na LeštiKontroly zladenosti družstiev s bojovou streľbou na LeštiKontroly zladenosti družstiev s bojovou streľbou na LeštiKontroly zladenosti družstiev s bojovou streľbou na Lešti

Autor: npor. Ing. Marián Smolka , Foto: nrtm. Štefan Geletka 11.mpr - Dátum: 29.06.2015
Čítanosť: 3792
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share