Preskocit navigáciu

Prázdninový deň malých rysov 1. mechanizovanej brigády


Prázdninový deň malých rysov  1. mechanizovanej brigády

Prázdniny sú mesiace plné oddychu či dobrodružstiev, sotvaktoré dieťa by ešte aj v lete obsedelo nad knihami. Každé dieťa potrebuje smiech - aj ten veselý, hlučný, smiech vnútorný a pocítiť radosť zo života. Prežiť radosť tých najmenších sa podarilo príslušníkom prvej brigády za podpory finančnej pomoci vojenskej nadácie dňa 3. júla počas akcie pod názvom “Prázdninový deň malých rysov 1. mechanizovanej brigády”.

            Spríjemniť jeden z prázdninových dní, vytvoriť vnútornú pohodu, spoznať samých seba, prijať svoje silné stránky aj limity, mohli deti profesionálnych vojakov a zamestnancov počas programu, ktorého nosnou časťou bolo v ranných hodinách hľadanie pokladu v priestoroch hradu Hrušov. K pokladu Alžbety Rákociovej v útrobách hradu sa dvadsaťsedem našich ratolestí dostalo iba za pomoci nájdenia častí máp, ktoré im umožnili sa čoraz bližšie dostať k cieľu. Po vyše šiestich kilometroch sa dostalo deťom sladkého prekvapenia v podobe dukátov.

Ani po náročnej pešej túre malým rysom nezmizol úsmev z tvári a pomaly sa  presunuli do priestorov Jaselských kasárni, kde bol pre nich prichystaný pravý vojenský guláš. V popoludňajších hodinách, posilnení  obedom, boli opäť deťúrence pripravené na ďalšiu časť programu. Hádzanie balónov naplnených vodou, preťahovanie lanom, beh cez prekážky, boli iba zlomkom súťažných disciplín, počas ktorých si mali možnosť zmerať svoje sily už aj za asistencie svojich rodičov.

Skúsenosti nám hovoria, že čokoľvek vymyslíme, pripravíme, najdôležitejšie je, aby si to užila rodina. Či sa rozhodneme pre nejakú akciu alebo jednoducho len pre maličkosť, nič nepokazíme. Ale len vtedy, keď k nej pribalíme aj seba, s časom, priestorom, načúvajúcim uchom a prijímajúcim srdcom. Preto sme radi, že sme našim malým rysom efektívne a zmysluplne obohatili aspoň jeden z prázdninových dní, že sme im odovzdali kúsok zo seba. Poďakovanie patrí nielen malým vytrvalcom, ale všetkým, ktorý sa aspoň malou zásluhou pričinili k úspešnému priebehu aktivity.


Prázdninový deň malých rysov  1. mechanizovanej brigádyPrázdninový deň malých rysov  1. mechanizovanej brigádyPrázdninový deň malých rysov  1. mechanizovanej brigádyPrázdninový deň malých rysov  1. mechanizovanej brigádyPrázdninový deň malých rysov  1. mechanizovanej brigádyPrázdninový deň malých rysov  1. mechanizovanej brigádyPrázdninový deň malých rysov  1. mechanizovanej brigádyPrázdninový deň malých rysov  1. mechanizovanej brigádyPrázdninový deň malých rysov  1. mechanizovanej brigádyPrázdninový deň malých rysov  1. mechanizovanej brigádyPrázdninový deň malých rysov  1. mechanizovanej brigády

Autor: npor. Mgr. Markéta Vazovan Grácová , Foto: rtm. Lukáš Tkadleček - Dátum: 09.07.2015
Čítanosť: 4156
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share