Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Kadeti z USA v posádke Rožňava


Kadeti z USA v posádke Rožňava
Kadeti z USA v posádke Rožňava
Kadeti USA ROTC (Reserve Officer Training Centre) navštívili v dňoch 20. až  24. júla 2015 vojenský útvar 7945 v Rožňave. Uvedenej aktivity sa zúčastnilo 24 kadetov ROTC a 4 príslušníci z veliteľstva ROTC ako sprievod. Počas týchto dní sa v rámci prezentácie práporu radiačnej chemickej a biologickej ochrany a raketometného oddielu oboznámili so štruktúrou, spôsobilosťami a plnenými úlohami. Počas statickej a dynamickej ukážky sa kadeti oboznámili s bojovou technikou, prostriedkami individuálnej ochrany používanej v prápore rchbo, s prístrojmi radiačného chemického biologického prieskumu a monitorovania. Kadeti absolvovali nielen prezentácie, ale zúčastnili sa aj na rannom telesnom cvičení s ťažkou rotou dekontaminácie a vyučovali anglický jazyk príslušníkov práporu.
V čase návštevy kadetov prišla požiadavka od Mariánskych sestier z kláštora v obci Drienovec o pomoc pri rúbaní dreva na zimu a revitalizáciu okolia kláštora. Napriek vysokým vonkajším teplotám s veľkým nadšením uvítali aj túto úlohu, ktorú výborným spôsobom spoločne príslušníci práporu rchbo a kadeti USA splnili, čo slovami uznania ocenili aj prítomné rádové sestry vo francúzskom, nemeckom a anglickom jazyku.
Po ukážke výcviku špeciálnej telesnej prípravy, boja z blízka, kadeti na vlastnej koži absolvovali dve výcvikové hodiny pod vedením inštruktorov boja z blízka raketometného oddielu. Gradujúci bol aj ostatný deň v posádke Rožňava s príslušníkmi prrchbo a rmo, sa kadeti zúčastnili na výcviku v streľbe z ručných zbraní na posádkovej strelnici Gemerská Hôrka.
Ako pamiatku na spoločne strávené výcvikové dni zasadili príslušníci práporu spolu s kadetmi na pôde kasární národné stromy oboch krajín - lipu a dub.

Kadeti z USA v posádke RožňavaKadeti z USA v posádke RožňavaKadeti z USA v posádke RožňavaKadeti z USA v posádke RožňavaKadeti z USA v posádke RožňavaKadeti z USA v posádke RožňavaKadeti z USA v posádke Rožňava

Autor: prrchbo , Foto: prrchbo - Dátum: 27.07.2015
Čítanosť: 5912
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share