Pomocná ruka pri hasení lesných požiarov


Pomocná ruka pri hasení lesných požiarov

Od pondelka do stredy príslušníci vrtuľníkového krídla Prešov asistovali pri hasení vzniknutých lesných požiarov na území Slovenskej republiky.

V pondelok, 31. augusta 2015, požiadal Hasičský a záchranný zbor o pomoc pri hasení požiaru lesného porastu na Babej hore. O 16:45 bol nasadený vrtuľník Mi-17 LPZS a až do zotmenia pomáhal pri hasení požiaru. Osádka vrtuľníka vypustila 7 bambi vakov, čo je 14 000 litrov vody.

V utorok, 1. septembra 2015, pokračovala osádka vrtuľníka Mi-17 LPZS pri hasení požiaru pri Babej hore. Po 14:00 sa príslušníci vrtuľníkového krídla Prešov pripojili k haseniu v katastri obce Hranovnica, okres Poprad. Na mieste aktívne spolupracovali s prezídiom hasičského zboru.

V stredu, 2. septembra 2015, bola podaná výzva o pomoc pri hasení lesného porastu pri Hranovnici. O 8:00 odlietal z vrtuľníkového krídla Prešov vrtuľník Mi-17 M s bambi vakom. V priestore hasenia osádku vrtuľníka čakala cisterna TATRA-815 CAPL s palivom pre vrtuľník, aby tak mohli nepretržite asistovať pri hasení požiaru.

Vyslovujeme slová vďaky pre osádky vrtuľníkov a podporný personál, ktorí aktívne a promptne poskytli asistenciu pri hasení lesných porastov.



Autor: npor. Martina Paľuvová , Foto: ilustračný záber - Dátum: 02.09.2015
Čítanosť: 4027
Verzia pre tlač

Skočiť na menu