Preskocit navigáciu

Nitrania strieľali na Záhorí spoločne s američanmi


Nitrania strieľali na Záhorí spoločne s američanmi

 Ozbrojené sily Slovenskej republiky opäť ukázali svoju flexibilitu, keď využili prítomnosť amerických jednotiek na území Slovenska pre vykonanie súčinnostného výcviku s mechanizovanou rotou nitrianského mechanizovaného práporu.
V stredu 16. septembra sa spojila americká jednotka 4/2 Cavalery s 1. mechanizovanou rotou z 12. mechanizovaného práporu, ktorej velí kapitán Miroslav Osif, aby vykonali spoločné streľby na strelnici vo VTSÚ Záhorie. Výcvik začal streľbami z ručných zbraní a vyvrcholil streľbou z pohybujúcich sa amerických vozidiel Stryker a slovenských bojových vozidiel BVP-2. Nitrianskí vojaci predviedli aj dynamickú ukážku poskytnutia prvej pomoci pod paľbou nepriateľa a statickú ukážku výzbroje a výstroje slovenského vojaka.
"Spoločný výcvik slovenských a amerických jednotiek dokázal pripravenosť našich vojakov. Naplno sme využili skúsenosti získené v  bojovej operácii v Afganistane, keď sme v krátkom čase dokázali spoločne kooperovať po boku modernej bojovej americkej techniky", vysvetlil kapitán Osif.
Americká jednotka na čele s kapitánom Blackhamom ďalej pokračuje na plánované cvičenie Brave Warrior do Maďarska.


Nitrania strieľali na Záhorí spoločne s američanmiNitrania strieľali na Záhorí spoločne s američanmiNitrania strieľali na Záhorí spoločne s američanmiNitrania strieľali na Záhorí spoločne s američanmiNitrania strieľali na Záhorí spoločne s američanmiNitrania strieľali na Záhorí spoločne s američanmiNitrania strieľali na Záhorí spoločne s američanmiNitrania strieľali na Záhorí spoločne s američanmiNitrania strieľali na Záhorí spoločne s američanmiNitrania strieľali na Záhorí spoločne s američanmiNitrania strieľali na Záhorí spoločne s američanmiNitrania strieľali na Záhorí spoločne s američanmiNitrania strieľali na Záhorí spoločne s američanmiNitrania strieľali na Záhorí spoločne s američanmiNitrania strieľali na Záhorí spoločne s američanmiNitrania strieľali na Záhorí spoločne s američanmiNitrania strieľali na Záhorí spoločne s američanmiNitrania strieľali na Záhorí spoločne s američanmi

Autor: npor. Peter Poldruhák , Foto: slob. Ing. Peter Pčola - Dátum: 18.09.2015
Čítanosť: 3870
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share