Preskocit navigáciu

Veliteľsko-štábne cvičenie v Nitre


Veliteľsko-štábne cvičenie v Nitre

           Mesiac september sa niesol v znamení najkomplexnejšieho cvičenia novodobých ozbrojených síl. Cvičenie Slovenský štít 2015 prebiehalo na celom území Slovenskej republiky. Zúčastnilo sa na ňom až 1700 vojakov a približne 600 kusov techniky.

            Súčasťou cvičenia Slovenský štít bol aj 12. mechanizovaný prápor. Nezúčastnil sa však hlavnej fázy v Centre výcviku Lešť, ale plnil úlohy veliteľsko-štábneho cvičenia na mapách. Cvičenie sa konalo v dňoch 16.-18. septembra na Posádkovom cvičisku Koliňanský vrch a bolo zamerané na naplánovanie obrany kľúčového priestoru mechanizovaným práporom. Jeho cieľom bolo zdokonaliť schopnosť príslušníkov štábu vykonávať plánovací a rozhodovací proces pri súčasnom zabezpečení ochrany vlastných síl. Jednou z úloh pre cvičiacich bolo vykonať rekognoskáciu kľúčového bodu v hlavnom meste. Na posádkovom cvičisku veliteľská čata vybudovala HMV (Hlavné Miesto Velenia) a rovnako zabezpečovala jeho ochranu a spojenie. Na zabezpečenie implementácie podporných jednotiek boli na dobu vykonania cvičenia veliteľovi 12. mechanizovanému práporu podplukovníkovi Imrichovi Hanulovi pridelení styční dôstojníci zo ženijného práporu, samohybného delostreleckého oddielu a raketometného oddielu.


Veliteľsko-štábne cvičenie v NitreVeliteľsko-štábne cvičenie v NitreVeliteľsko-štábne cvičenie v NitreVeliteľsko-štábne cvičenie v NitreVeliteľsko-štábne cvičenie v NitreVeliteľsko-štábne cvičenie v NitreVeliteľsko-štábne cvičenie v Nitre

Autor: npor. Peter Poldruhák , Foto: npor. Peter Poldruhák - Dátum: 21.09.2015
Čítanosť: 3236
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share