Preskocit navigáciu

Cesta slnečnou sústavou a súhvezdiami


Cesta slnečnou sústavou a súhvezdiami
Už tradične je posledná septembrová nedeľa venovaná náučno – zábavnému podujatiu s názvom „Cesta slnečnou sústavou a súhvezdiami“, ktoré sa uskutočnilo v lesoparku Hrádok. Uvedené podujatie bolo usporiadané dňa 27. septembra 2015 Hvezdárňou Michalovce v spolupráci s príslušníkmi 22. mechanizovaného práporu pre deti z materských a základných škôl.
Michalovská hvezdáreň umožnila nielen malým, ale aj veľkým návštevníkom absolvovať cestu plnú zaujímavostí z oblasti astrológie, kozmogónie, ako aj iných príbuzných vied a osvojiť si vedomosti z týchto oblastí. Vytvorených bolo niekoľko stanovísk s názvami súhvezdí, planét, v rámci ktorých deti plnili rôzne disciplíny, či už športové alebo vedomostné.
Príslušníci 22. mechanizované práporu sa aj rok tento postarali o vytvorenie dominantného a obľúbeného stanoviska planéty Mars ako Boha vojny, súčasťou ktorého boli statické ukážky hlavných druhov výzbroje, techniky a zbraní. Okrem uvedeného bola vytvorená prekážková dráha, na ktorej si návštevníci v rôznych vekových kategóriách mohli overiť svoju fyzickú kondíciu.

Cesta slnečnou sústavou a súhvezdiamiCesta slnečnou sústavou a súhvezdiamiCesta slnečnou sústavou a súhvezdiamiCesta slnečnou sústavou a súhvezdiamiCesta slnečnou sústavou a súhvezdiamiCesta slnečnou sústavou a súhvezdiamiCesta slnečnou sústavou a súhvezdiamiCesta slnečnou sústavou a súhvezdiami

Autor: por. Michaela BUGYIOVÁ , Foto: por. Michaela BUGYIOVÁ - Dátum: 27.09.2015
Čítanosť: 3947
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share