Preskocit navigáciu

Zmena vo velení pozemných síl


Zmena vo velení pozemných síl

  V priebehu krátkeho časového sledu sa uskutočnili na Veliteľstve pozemných síl OS SR Trenčín dve slávnostné zhromaždenia. V tom prvom, 29. 1. 2016, sa príslušníci veliteľstva lúčili s brigádnym generálom Ľubomírom Gackom, aby v druhom, dnes, 1. 2. 2016, privítali vo svojich radoch brigádneho generála Daniela Zmeka.

K zmene vo velení pozemných síl dochádza na funkcii zástupcu veliteľa pozemných síl a rovnako tak aj na Generálnom štábe OS SR, na pozícii náčelníka štábu pre podporu operácií. V piatkovom nástupe poďakoval veliteľ pozemných síl brigádny generál Ondřej Novosad odchádzajúcemu generálovi Gackovi za jeho úsilie, ktoré vynaložil v prospech pozemných síl počas jeho vyše štvormesačného pôsobenia v tejto najväčšej zložke ozbrojených síl a odovzdal mu plaketu a pamätný list.

V pondelok sa zhromaždili príslušníci veliteľstva už za prítomnosti brigádneho generála Zmeka. Veliteľ pozemných síl privítal svojho nového zástupcu, vyzdvihol jeho kvality a vyslovil presvedčenie, že generál Zmeko bude prínosom pre pozemné sily. Následne vo svojom krátkom príhovore staronový príslušník veliteľstva pozemných síl poďakoval za prijatie a požiadal štáb o podporu pri plnení každodenných úloh. Nový zástupca veliteľa nebude pôsobiť v úplne neznámom prostredí, jeho vojenská kariéra je spojená predovšetkým s jednotkami pozemných síl a na veliteľstve pozemných síl pôsobil v riadiacich funkciách v rokoch 2009 – 2011.


Zmena vo velení pozemných sílZmena vo velení pozemných sílZmena vo velení pozemných sílZmena vo velení pozemných sílZmena vo velení pozemných síl

Autor: sekretariát vel.PS , Foto: sekretariát vel.PS - Dátum: 01.02.2016
Čítanosť: 6622
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share